BIM-gegevens voor Katherm NK- en Katherm QK-convectorputverwarmingen

Nu gratis downloaden

Sinds kort zijn BIM-gegevens (Building Information Modeling) voor de Kampmann-convectorputverwarmingen Katherm NK en Katherm QK te downloaden. Andere productmodellen zullen volgen.


Maak gebruik van de productmodellen incl. afmetingen en alle noodzakelijke
technische gegevens voor een BIM-conform ontwerp! Nu gratis downloaden: http://magicloud.com/M/kampmann 

 

BIM-gegevens

 

Building Information Modeling (BIM)

Het begrip Building Information Modeling staat voor een planningsmethode in de bouw waarmee het doel wordt nagestreefd om alle voor een project relevante informatie centraal te beheren (bron: Nationaal BIM-handboek). In landen als de VS, Groot-Brittannië en ook in Scandinavië is BIM al een standaardmethode voor de realisatie van projecten en daarom is het voor internationaal opererende bedrijven onvermijdelijk om zich te verdiepen in BIM en overeenkomstige gegevens beschikbaar te stellen. 

 

Voordelen van BIM
Het belangrijkste voordeel van BIM is de omvangrijke, vrij toegankelijke en door velen te gebruiken gebouw- en productinformatie Deze uitgebreide informatie biedt de bij een project betrokken partijen meer zekerheid ten aanzien van de planning, de deadlines en de kosten. Verschillende gegevensbronnen kunnen beter worden gekoppeld, informatie kan doelgerichter worden overgedragen en berekeningen kunnen nauwkeuriger worden uitgevoerd.

 

Productmodellen voor AutoCAD, Revit en MagiCAD
De productmodellen zijn beschikbaar voor gebruikers van AutoCAD, Revit en MagiCAD. Voor het ter beschikking stellen van de BIM-gegevens maakt Kampmann GmbH gebruik van MagicCloud, een (gegevens)platform van het Finse bedrijf Progman Oy. Dit bedrijf staat bekend om zijn BIM-software MagiCAD, een geavanceerde TGA-planningssoftware en een van de meest gebruikte BIM-software op het gebied van gebouwtechniek.

 

Natuurlijk kunt u naast de BIM-gegevens nog altijd onze 2D-tekeningen in DXF/DWG-formaat hier downloaden:

 

CAD-tekeningen