Europees octrooi voor de ProtecTor verleend

Kampmann krijgt officieel ingeschreven octrooi

Het Europees Octrooibureau heeft nu het Europese octrooi voor de ProtecTor verleend. Na de aanvraag volgde de noodzakelijke toetsing op octrooieerbaarheid op basis waarvan nu het officieel ingeschreven octrooi is verleend.

 

Efficiënte Tandem-techniek

Het bijzondere kenmerk van het ProtecTor-luchtgordijn is de luchtgeleiding. De ProtecTor beschikt over twee naast elkaar gelegen uitblaasnozzles, die de luchtstroom voor een doelgerichte uitstroom bundelen en inefficiënte luchtturbulenties voorkomen. Een onverwarmd voorgordijn fungeert als steunstraal die bij een wijziging van het toerental van de ventilatoren automatisch aan het luchtvolume van het warmtegordijn wordt aangepast.

 

De verwarmde lucht kan niet door het voorgordijn breken of naar buiten ontsnappen. Het voorgordijn beschikt over een grotere stroomsnelheid dan het warme luchtgordijn, omdat het voorgordijn niet zoals bij conventionele systemen via de warmtewisselaar wordt geleid. Het voorgordijn werkt zo als steunstraal en zorgt op die manier voor de stabiliteit van de luchtstraal en een grotere doordringdiepte.

 

Grotere energiebesparingsmogelijkheden

De bijzondere constructie van het ProtecTor-luchtgordijn maakt lagere verwarmingsvermogens bij dezelfde afschermende werking mogelijk en bereikt daarmee energiebesparingen van maximaal 38 % in vergelijking met conventionele systemen.

 

Voordelen van de ProtecTor

  • bescherming tegen binnenkomende koude of warme lucht bij grote haldeuren
  • met steunstraal voor een stabielere luchtstraal en een grotere doordringdiepte
  • energiebesparingen van maximaal 38 % in vergelijking met conventionele systemen

 

Lees hier meer over onze ProtecTor

 

Naar de productdetails