Het product werd op de
product-memolijst opgeslagen.
U kan deze product-memolijst raadplegen door op het rechtse symbool in het menu "producten" aan te klikken.

De nieuwe convectorputgeneratie heet Katherm QX

Lingen (Ems), 18.04.2012. - Planners spelen de vele voordelen van het nieuwe convectorsysteem Katherm QX in handen: het is smal, benut iedere ruimtelijke structuur en werkt met energiebesparende techniek van morgen. Eigenaren van op lage temperatuur werkende verwarmingssystemen behalen bijzonder grote voordelen. Deze nieuwe ontwikkeling is afkomstig van Kampmann GmbH, marktleider in convectorsystemen.

 

Wie (qua bedrijfskosten) voordelig en comfortabel modulair wil plannen, kiest nu voor de nieuwe Katherm QX: deze biedt grote verwarmingsvermogens, zeer lage geluidsgegevens en een omvangrijk maatprogramma. Opdrachtgevers die objecten met moderne, op lage temperatuur werkende verwarmingssystemen maken, genieten bijzonder groot voordeel: zij benutten de kracht van deze zeer geluidsarme nieuwe ontwikkeling ten volle.

 

Alle componenten geoptimaliseerd

Katherm QX staat voor convectie middels tangentiaalventilator met compacte EC-motoren, waarvan de componenten perfect op elkaar zijn afgestemd. Hier ging kostbaar ontwikkelingswerk in het Kampmann onderzoeks- & ontwikkelingscentrum aan vooraf. Daar gegenereerde meetreeksen beïnvloedden de constructie van de hoogrendement convector. Met als resultaat dat de parallel lopende tangentiaalventilator nu over de volle lengte gelijkmatig lucht door de convector laat stromen. Warme lucht stroomt omhoog vóór de ramen en voorziet via luchtcirculatie de gehele ruimte van warmte.

 

Gereduceerd energieverbruik, uiterst geluidsarme geluiden

Voor vakplanners en hun klanten hebben de hoge onderzoekskosten direct een meervoudig rendement. Het fijn afgestemde samenspel van alle componenten voorziet hun objecten van grote verwarmingsvermogens, terwijl de stroomenergiekosten duidelijk lager zijn. Planners verlagen op deze wijze duidelijk het energieverbruik voor hun projecten en de geluidsemissie. Zelfs als het systeem op volle toeren loopt, resulteert er voor de gebruikers een uiterst geluidsarm geluidsniveau van slechts 31 dB(A).

 

Extra oppervlakte en flexibele afmetingen

De QX heeft als echt sterke punten de kostbare extra oppervlakte en de eenvoudige, modulaire opbouw. Door de drie uiterst kleine putbreedten (175, 200 en 225 mm) en twaalf standaardlengten (900 t/m 3100 mm) ontwerpen planningbureaus altijd passende oplossingen. De putten worden langer in stappen van 200 mm, leemten worden overbrugd met korte lege putten. Ook verstekhoeken zitten als standaardmodule in het programma. Met de afdekkende rol- of lineaire roosters resulteert een optisch doorlopende band. Er zijn zes verschillende kleuren in aluminium of optioneel rvs leverbaar. Deze selectie biedt alle deelnemers aan een project royale speelruimte voor vormgeving.

 

Accessoires in de put geïntegreerd

De omvangrijke accessoires maken de montage uitermate eenvoudig. Er is een voedingseenheid voor de 24 Volt EC-ventilator voorgemonteerd in het apparaat. Er is ook plaats voor kleppen, stelaandrijvingen en retourschroefkoppelingen. Voorzien van een afdekplaat vallen deze accessoireonderdelen niet op en zijn zij tegelijkertijd beschermd tegen vuil. Tot de standaarduitrusting hoort ook een geluidsontkoppelde, traploze hoogteomzetting. Planners kunnen het gebruik van Katherm QX voor elk vloertype plannen. Het systeem is met een puthoogte van 112 mm zowel voor gangbare estrikvloeren als voor dubbele en holle vloeren geschikt.

 

Regelingsopties

Er zijn regelingstechnisch verschillende opties. Een 0-10 V regelingang als regelingsinterface voor een door de opdrachtgever geleverde geleidingstechniek in gebouwen is standaard inclusief. Bovendien is regeling mogelijk via een eenvoudig te bedienen kamerthermostaat. Het alternatief is uitrusting met KaControl-componenten, die alle voordelen van energie-efficiënte kamerautomatisering bieden.

 

Speciale service

Als betrouwbare projectpartner belooft Kampmann voor Katherm QX een bijzonder snelle levering. Planningbureaus kunnen rekenen op vakkundige ondersteuning, ook voor op de totaliteit gerichte systeemoplossingen.

 

Technisch vooroplopende systemen voor verwarming, koeling, ventilatie maken het bedrijf uit Lingen internationaal succesvol. Op het gebied van convectorsystemen is de middelgrote klimaatspecialist marktleider.

 

Nadere info: www.kampmann.nl/katherm_qx.

 


  

 

terug