Het product werd op de
product-memolijst opgeslagen.
U kan deze product-memolijst raadplegen door op het rechtse symbool in het menu "producten" aan te klikken.

EU-commissie verleent Kampmann GmbH titel van GreenBuilding-ondersteuner

Handelsketens profiteren van het kenmerk van de unieke positie

Lingen (Ems), 15-11-2010 - Duurzaamheid is goed, certificaat is beter: het is een verlangen van Kampmann GmbH dat met name handelsketens hun gebouwen kunnen veredelen met het GreenBuilding-certificaat.

 

Als eerste Duitse fabrikant heeft de specialist voor verwarming, koeling, ventilatie nu van de EU-commissie de titel van „Endorser in GreenBuilding“ gekregen. Het bedrijf verplicht zich daardoor om zijn klanten te adviseren met individuele, energetisch geoptimaliseerde gebouwconcepten. Eerst staan de handelsketens centraal. Van de luchtbehandeling zonder koelmiddel tot en met de verwarming via afvalwarmte van industriële koude voldoen Kampmann producten aan de eisen voor duurzaam energiegebruik. Het door de mensen uit Lingen op elke afzonderlijke markt afgestemde gebouwconcept voldoet daardoor aan de normen van „EU GreenBuilding“. Deze willen dat gebouwen 25 % minder verbruik van primaire energie hebben dan de nu geldende wetten van de betreffende lidstaat van de EU.

 

Als het geadviseerde gebouwconcept zou worden omgezet, heeft Kampmann GmbH het recht het gebouw als GreenBuilding voor te stellen. De techniek uit Lingen heeft al enkele markten aan het certificaat geholpen. In samenwerking met ASP Projektsteuerung, Lähden, wordt bovendien het thema geoptimaliseerde gebouwomhulling
opgepakt. Nog andere markten zijn – in geheel Europa – bezig met de omzetting.

 

Info: http://re.jrc.ec.europa.eu/energyefficiency/www.kampmann.de

 


 

 

terug