Kampmann-producten ontvangen prijs

Er zijn meteen twee producten van Kampmann GmbH met het keurmerk 'Beste product van het jaar 2017' onderscheiden: het regeneratieve koelsysteem voor RLT-apparaten Ka2O en de convectorput Katherm QK nano.

Duurzaam energie besparen met Ka2O-technologie

Voor de jury van de Plus X Award is de Ka2O-technologie van het merk Kampmann een innovatie van hoge kwaliteit en functionaliteit, die ook nog eens rekening houdt met ecologische aspecten.

De technologie is gebaseerd op een warmteterugwinningssysteem volgens het tegenstroomprincipe. Het enorme potentieel van de Ka2O-technologie wordt zichtbaar in de zomermodus. De luchtafvoerzijde van de tegenstroomwarmtewisselaar wordt via volle conische mondstukken met water besproeid. De afvoerlucht wordt direct in de warmtewisselaar tot de natteboltemperatuur afgekoeld. Door de speciale geometrie en de opbouw van de lamellen wordt bijna 100% van de afgekoelde afvoerlucht naar de toevoerlucht overgedragen. De hoogte van de buitentemperatuur speelt hierbij geen rol. Het gevolg is een aanmerkelijk hoger rendement in combinatie met een lager energieverbruik, lagere kosten voor de exploitant en een lagere CO2-uitstoot. 

Klein, kleiner, Katherm QK nano

De Katherm QK nano is een convectorputverwarming die hoge kwaliteit, functionaliteit en design verenigt. Ondanks de enorm gereduceerde afmetingen met een puthoogte van slechts 70 mm en een putbreedte van slechts 165 mm is er voldoende ruimte voor ventiel en stelaandrijving in de aansluitsectie.

Katherm QK nano-convectorputten worden in bouwplannen opgenomen, wanneer gebruikelijke vloeroplossingen door ruimtegebrek uitgesloten zijn. De optimale samenwerking van geruisarme EC-dwarsstroomventilator en hoogrendements-koper-aluminium-convector levert een hoog warmtevermogen bij een lage geluidsbelasting op en zorgt voor een aangename warmte en behaaglijkheid in de ruimte.

Drie verschillende regelingsuitvoeringen maken een eenvoudige integratie van de convectorputverwarmingen in individuele regelingsconcepten mogelijk. Het design van de Katherm QK nano wordt door het verfijnde FineLine-rooster met raamprofiel in de passende kleur afgerond en laat daarmee alle mogelijkheden voor de visuele inrichting van de ruimte open.

Kampmann slaagt met de ontvangen Plus X-kwaliteitskeurmerken zichtbaar erin om richtinggevend te zijn, want door een groot aantal technisch toonaangevende ontwikkelingen voor verwarming, koeling en ventilatie is Kampmann internationaal succesvol.

Verdere prijzen

De drie volgende producten van Kampmann GmbH zijn vorig jaar al met Plus X Awards in diverse categorieën onderscheiden:

  • Luxehotel uitgerust met Kampmann-producten
  • Plafondklimaatsysteem KaDeck (in de drie categorieën: High Quality, Design en Functionaliteit)
  • Regeneratief koelsysteem Ka2O (in de vier categorieën: Innovatie, High Quality, Functionaliteit en Ecologie)
  • Convectorputverwarming Katherm QK nano (in de drie categorieën: High Quality, Design en Functionaliteit)

Over de Plus X Award

Met meer dan 130 industrieonafhankelijke juryleden uit 32 landen geldt de Plus X Award als de grootste innovatieprijs ter wereld voor technologie, sport en lifestyle. De kwaliteitskeurmerken worden in zeven verschillende categorieën toegekend: Innovatie, High Quality, Design, Bedieningscomfort, Functionaliteit, Ergonomie en Ecologie. Voorwaarde voor het toekennen van een prijs is dat het product kwalitatief hoogwaardig, functioneel en innovatief is. Daarnaast hecht de jury veel belang aan het feit dat de producttechniek is beperkt tot de behoeften van de gebruiker.