In Schloss Elmau Retreat wordt in juni 2015 de G7-top gehouden

Na een bouwtijd van 20 maanden en een totale investering meer dan 40 miljoen euro opende op 21 maart 2015 het in Beieren gelegen Schloss Elmau Retreat - Luxury Suites & Spa.

Hotel room in Schloss Elmau with bed and armchair and a clear view of the woods

Kampmann krijgt gunning voor klimaatregeling van het gebouw

Schloss Elmau Retreat is de luxueuze uitbreiding van het legendarische Schloss Elmau, Luxury Spa & Cultural Hideaway. Het wordt gekenmerkt door stijlvolle materialen, een aantrekkelijk design en een buitengewone kwaliteit.

Deze kwaliteit komt ook tot uiting in de gebruikte verwarmings- en koeltechniek. Hoewel meer dan 90% van alle orders voor de bouw aan regionale bedrijven werd toegekend, viel de keuze ten aanzien van de klimaatregeling op de producten van Kampmann GmbH uit Lingen. Zo is een groot aantal convectorputverwarmingen Katherm QK en Katherm HK met exclusieve houten roosters in het superior 5-sterrenhotel geïnstalleerd. Voor het project vervaardigde Kampmann GmbH de convectorputverwarmingen in diverse speciale uitvoeringen die aan de individuele behoeften van de opdrachtgevers zijn aangepast.

Een fotogalerij van Schloss Elmau Retreat vindt u hier.

G7-top in Schloss Elmau Retreat

Op 7 en 8 juni 2015 is Duitsland gastheer van de G7-top. Bondskanselier Merkel nodigt de staatshoofden en regeringsleiders van de G7-staten uit voor een verblijf op Schloss Elmau.

Aan de top zullen onder anderen Barack Obama, François Hollande en David Cameron deelnemen. Behalve kwesties met betrekking tot de wereldeconomie, buitenlands beleid, veiligheidsbeleid en ontwikkelingssamenwerking bespreken de staatshoofden en regeringsleiders ook de later in 2015 te houden VN-conferentie over klimaatverandering.