In totaal 14.000 circulatieluchtkoelapparaten voor cruiseschepen van de Meyer Werft

Kampmann GmbH heeft een miljoenenorder van MAC Hamburg GmbH ontvangen. Binnen de Meyer-Werften-Gruppe is MAC Hamburg de leverancier van klimaatsystemen aan alle werven en daarbij verantwoordelijk voor engineering, materiaalbeheer, montage en ingebruikneming. De op 4 augustus 2016 getekende overeenkomst omvat de uitrusting van vier cruiseschepen, met de optie tot de uitrusting van verdere schepen – een project waarvan niet alleen de betrokken bedrijven profiteren, maar ook de gehele regio Eemsland profiteert.

Succesvolle samenwerking

Met de ondertekening van de overeenkomst in het hoofdkantoor van Kampmann GmbH in Lingen eindigt een intensieve projectfase waarin Kampmann en MAC Hamburg zich succesvol op elkaar hebben ingesteld. En begint er een implementatiefase waarin Kampmann bijna 14.000 circulatieluchtkoelapparaten voor de eerste vier schepen van een grote internationale rederij levert; elk schip heeft ongeveer 3.500 cabines voor crew en passagiers.

Bijzondere eisen voor de scheepvaart

"De grootste uitdaging bij de ontwikkeling van circulatieluchtkoelapparaten was de inachtneming van internationale richtlijnen voor de scheepvaart", zo beschrijven Martin Giese (head of International Hotel Development) en Sascha Klimansky, technisch projectleider en productmanager bij Kampmann, het proces. "Het was zaak om onze expertise op het gebied van de regeling van het klimaat van hotelkamers naar de klimaatregeling van cabines met sterk wisselende buitenomstandigheden, interne belastingen en temperaturen te vertalen. Hier hielp vooral ons eigen Research & Development Center (R&D-center) ons bij. Wij zijn blij", aldus Giese, "dat de intensieve projectfase tot het beoogde resultaat heeft geleid."

Competentie uit de economische regio Eemsland

Hendrik Kampmann, directeur van Kampmann GmbH, en Andre Gebken, directeur van MAC Hamburg GmbH, zijn zeer positief over de samenwerking: "Het werk dat Kampmann heeft geleverd, was zeer overtuigend. Wij zijn allebei blij te kunnen demonstreren hoe effectief en efficiënt de apparaten op de schepen in de context van het klimaatconcept werken."

De levering van de apparaten voor het eerste schip begint in juli 2017. Kampmann is diep in de regio geworteld en zorgt niet alleen voor werkgelegenheid, maar toont ook aan welke technologische en economische competentie het Eemsland te bieden heeft.