Expansiestrategie van Kampmann GmbH wordt voortgezet

Al in 1982 waagde Kampmann GmbH de oversteek naar de andere kant van de oceaan en sinds die tijd is het bedrijf daar actief op het gebied van de verkoop. In januari 2016 is de nieuwe dochtermaatschappij Kampmann Heating, Cooling, Ventilation Ltd., gevestigd te Vancouver, opgericht. Met het nieuwe steunpunt in Canada moeten de klanten in Noord-Amerika niet alleen sneller worden bediend, maar ook intensiever worden begeleid.

Canada’s flag raised on a flagpole

Op behoeften afgestemd productassortiment

Voor de verkoop in Canada en de VS is een op de markt afgestemde productstrategie ontwikkeld. Zo zal het assortiment zowel jarenlang beproefde producten uit de sectoren convectorputverwarmingen, designroosters en hoogrendementsradiatoren resp. -convectoren als tot dusver totaal onbekende productinnovaties omvatten.

TTIP als kans benutten

In de wereldeconomie wordt met het Trans-Atlantisch Vrijhandels- en Investeringsverdrag (TTIP) momenteel over een vrijhandels- en investeringsverdrag tussen de Europese Unie en de VS onderhandeld. Hoewel enkele aspecten van het verdrag tot heftige discussies leiden, moet TTIP voor een extra groei van de economie zorgen. Kampmann GmbH ziet in het vrijhandelsverdrag zowel een uitdaging als een kans op het gebied van de export. Ondanks de concurrentie die er is, wil Kampmann van de toegang tot de Noord-Amerikaanse markt profiteren en zich daar beter positioneren. Ook voor deze markt geldt de eis dat klanten de beproefde Kampmann-kwaliteit wordt geboden.