Het product werd op de
product-memolijst opgeslagen.
U kan deze product-memolijst raadplegen door op het rechtse symbool in het menu "producten" aan te klikken.

Het efficiënte gebruik van energie is het centrale thema van de laatste jaren in de HKL-branche.

Dit is, naast de constant voortschrijdende klimaatverandering en een aangepaste wetgeving, vooral te wijten aan de ontwikkeling van energiekosten. Het is daarom niet verrassend dat in toenemende mate de voorkeur gegeven wordt aan het gebruik van duurzame en energiesparende systemen.

 

Tot heden stond overwegend nieuwbouw in de focus van efficiënte HKL-systemen, maar bouwheren worden meer en meer gevoelig voor de modernisering van hun bestaande objecten. Dit is vanuit economische en ecologische aspecten in de meeste gevallen zinvol. Het potentieel om de efficiëntie verhogen is zeer groot, maar moet nuttig gebruikt worden. Daarbij moet rekening gehouden worden met vele verschillende zaken.

 

Worden bijvoorbeeld oude verwarmingsapparaten vervangen, dalen in de regel de systeemtemperaturen, wat tot gevolg heeft dat de oude verwarmings- en verluchtingsystemen het vereiste vermogen niet meer kunnen overdragen. Zo worden de gebouwen niet meer voldoende warm. De warmteoverdragers moeten bijgevolg eveneens vervangen worden. Hier moet een optimale oplossing gevonden worden die in de installatie vervat is en die bovendien een goede verhouding kosten-kwaliteit vertoont.

 

Kampmann kan u helpen om de juiste middelen voor een efficiëntieverhoging te vinden. Ons breed productengamma en een hoge mate aan ervaring helpen u bij de resultaatgeoriënteerde planning.

 

Gebruik hiervoor ook onze energiespaarberekenaar: