Capron GmbH, Neustadt

De grootste camperfabrikant van Europa breidt uit

Opdrachtgever: Capron GmbH

plaats: Neustadt

Steeds meer Duitsers gaan met de camper op vakantie. De caravanbranche groeit explosief en daarmee groeien ook de camperfabrikanten. De grootste in Europa is Capron GmbH dat in Neustadt, Saksen is gevestigd, niet ver van Dresden en dicht bij de Tsjechische grens. Capron is een competentiecentrum van de Erwin Hymer Group en bouwt campers van de merken CORADO en SUNLIGHT. Om aan de grote vraag te kunnen voldoen, investeerde het bedrijf in een nieuwe fabriekshal met modern opleidingscentrum – en in een slim systeem voor klimaatregeling.

Op het dak van de nieuwe productiehal staan negen KaCompact-ventilatieapparaten. Deze vormen samen met 45 TOP-luchtverhitters het Hybrid ECO System. Hierbij voert het centrale ventilatieapparaat naar behoefte het hygiënische aandeel aan verse lucht naar de luchtverhitters. De decentrale apparaten in de ruimten zijn verantwoordelijk voor de thermische conditionering van de circulatielucht en verse lucht. Door deze techniek kunnen zowel de luchtkanalen als het luchtbehandelingsapparaat kleiner worden ontworpen. Dat leidt tot lagere investeringskosten, zorgt voor een kostenbesparend gebruik en maakt autonoom verwarmen, koelen en ventileren van halgedeelten mogelijk. Het ventilatiemanagement wordt gecompleteerd door twee afzonderlijk geplande luchtbehandelingsapparaten voor de sanitaire ruimten en opleidingsruimten.

Ook bij Capron geïnstalleerd: Galaxis-stralingspanelen, TIP-luchtverhitters en ProtecTor-luchtgordijnen voor de afscherming van koude lucht bij de halpoorten. Het hele palet aan oplossingen van de Kampmann-groep wordt dus ingezet: van het centrale ventilatieapparaat en luchtverhitters en luchtgordijnen tot en met de luchtuitlaat – slim geregeld via het Kampmann KaControl-regelsysteem.

Om de montage van de klimaattechniek ondanks de omvang van het project zo soepel mogelijk te laten verlopen en de kans op fouten te minimaliseren, hadden de medewerkers van Kampmann al tijdens de bouwfase nauw contact met de elektriciens en verwarmingsinstallateurs.

Ingebouwde produkten

TIP

TIP

Wand- en plafondapparaten, de eenvoudige oplossing.
TOP

TOP

Wand- en plafondapparaten, de warmeluchtoplossing voor in hallen voor bijna alle eisen.
ProtecTor EC

ProtecTor EC

Voor- en warmeluchtgordijn voor afscherming van overheaddeuren bij grote hallen.
KaCompact

KaCompact

Ventilatieapparaat met warmteterugwinning voor het verversen van verbruikte ruimtelucht door verse buitenlucht.
Luchtbehandelingskast

Luchtbehandelingskast

Grenzeloze luchtbehandelingstechniek – individueel configureerbare, volledige installaties voor klimaatregeling