Hofbräu an der Wilhelmshöhe, Lingen (Ems)

Ook tijdens het Oktoberfest het beste klimaat

Opdrachtgever: Wilhelmshöhe Eventgastronomie GmbH & Co KG

plaats: Lingen (Ems)

Bij de Wilhelmshöhe denkt men in Duitsland meestal aan Schloss en Park Wilhelmshöhe in Kassel. Als je in Lingen ernaar vraagt, zal je een ander antwoord krijgen. Want in de thuisstad van Kampmann heeft de Wilhelmshöhe een naam als traditionele locatie voor alle soorten vieringen. De dicht bij het centrum gelegen horecagelegenheid heeft de beschikking over zalen en ruimten van zeer diverse omvang – en sinds 2019 ook over een bierhuis.

Het gaat er traditioneel Beiers aan toe. Met het passende bier, traditionele lekkernijen en rustieke sfeer. Wat niet wil zeggen dat de lucht vet van de varkensschenkels is. Klimaattechniek van de Kampmann-groep zorgt ervoor dat het klimaat ook bij het grootste feest aangenaam blijft.

Voor de ventilatie van de gastenruimte worden lijnroosters en buisroosters van Kampmann ingezet. Bij de buisroosters van het type ORA voor montage in het zicht heeft het kanaal een ovale diameter. Daarmee kan in het bijzonder in ruimten met een lage plafondhoogte ruimte worden bespaard. Het ORA-systeem is uiterst flexibel in te zetten. Zo kunnen de sleufrijen zowel in het vlakke gebied als in het ronde gebied worden ondergebracht. Samen met de slimme besturing van de luchtstraal via de gepatenteerde excentrische trommel kan je het optimale stromingsprofiel voor elk type ruimte instellen. Ook voor de luchtafvoer worden ovale buizen van Kampmann gebruikt. Deze zijn boven de bar aangebracht en zuigen de verbruikte lucht via een in de vlakke zijde gestanst gatenpatroon af.

Terwijl de ORA dankzij het heldere ontwerp ook als interieurelement kan dienen, zijn de SAL 35-lijnroosters vrijwel onzichtbaar. Ze kunnen afhankelijk van de toepassing en het luchtvolume in uitvoeringen met een of meerdere sleuven worden gefabriceerd en voor het realiseren van sleufrijen van willekeurige lengtes worden gekoppeld. SAL 35-lijnroosters bestaan uit aluminium extrusieprofielen met ingeschoven excentrische trommels van ABS.

Dan ontbreekt het alleen nog aan verse, eventueel thermisch en hygiënisch behandelde lucht. Hiertoe staat een afzonderlijk gepland luchtbehandelingsapparaat achter het restaurant. Luchtbehandelingsapparaten van Kampmann met effectieve warmteterugwinning en geïntegreerde mees- en regeltechniek, die aan de Ecodesign-richtlijn voldoen, behandelen de lucht exact afgestemd op de behoefte.

Ingebouwde produkten

Luchtbehandelingskast

Luchtbehandelingskast

Grenzeloze luchtbehandelingstechniek – individueel configureerbare, volledige installaties voor klimaatregeling
SAL

SAL

Toevoer- en retourlijnrooster in een- tot meerrijige uitvoering van aluminium extrusieprofielen
RRA

RRA

Lineaire buisdoorlaat, bestaande uit een buisdeel met ronde doorsnede met in de africhting gemonteerde glijrail, langsnaadgelast