Hotel Roomers, Baden-Baden

Elegantie en purisme in nieuw designhotel

Opdrachtgever: Roomers Baden-Baden Hotelbetriebs GmbH

plaats: Baden-Baden

Baden-Baden – een klankrijke naam: De stad aan de rand van het Zwarte Woud is niet alleen een kuuroord, maar ook een centrum van kunst en cultuur en een internationale festivalstad. Zodoende is het nauwelijks verwonderlijk dat Barack Obama in 2009 bij zijn eerste staatsbezoek aan Duitsland in Baden-Baden werd ontvangen. Jammer dat Roomers toen nog niet bestond – het zou een passende accomodatie zijn geweest.

Het designhotel „Roomers Baden-Baden“ werd in oktober 2016 geopend. Het is optimaal gelegen in de onmiddellijke nabijheid van het Festspielhaus. Het totaalconcept voor de binnenhuisarchitectuur en de inrichting van de kamers was in handen van de gerenommeerde Italiaanse ontwerper Piero Lissoni. De 130 kamers en suites worden gekenmerkt door puristische elegantie en bescheiden noblesse. In de ruimten zorgen 141 Venkon EC-apparaten ervoor dat deze weldadige sfeer vergezeld gaat van een weldadig klimaat. Hierbij zijn de ventilatorconvectoren ten behoeve van de ambiance zo onopvallend mogelijk in het verlaagde plafond geïntegreerd.

Niet alleen in de kamers, maar ook in de lobby en het bargedeelte probeert Roomers een optimaal klimaat te realiseren, zonder dat de luchtbehandelingsapparaten de gast opvallen. Katherm vloerconvectoren voor verwarmen en koelen waren daarom de eerste keus voor het designhotel. Ongeveer 150 strekkende meter aan vloerconvectoren sluiten naadloos aan op de tot op de grond doorlopende ramen die zo vrij zicht geven op het aangrenzende Zwarte Woud.

Ook met betrekking tot de afscherming van koude lucht bij de entree was optische terughoudendheid een belangrijke factor: vrijwel onzichtbaar verdwijnt het luchtgordijn Tandem 385 in het verlaagde plafond – en werkt van daaruit toch maximaal efficiënt. De gepatenteerde combinatie van niet-verwarmd voorgordijn als steunstraal en des te effectiever warmeluchtgordijn biedt een energiebesparende bescherming van het stijlvolle lobbygedeelte.

KaCool-luchtbehandelingsapparaten als plafondcassette en wandapparaat vullen het klimaatconcept aan waarbij compleet op Kampmann gezet werd. Dat geldt ook voor de regeling: met de KaControl-regeling kan het gewenste klimaat snel individueel worden ingesteld.

Ingebouwde produkten

Katherm NK

Katherm NK

Natuurlijke convectie.
Venkon

Venkon

Ventilatorconvectoren, circulatielucht. Verwarmen, koelen en filteren voor maximaal comfort.
Tandem EC

Tandem EC

Voor- en warmeluchtgordijn voor een effectievere afscherming van koude lucht.