JUFA Hotel Hamburg HafenCity, Hamburg

Gezinsvriendelijk stadshotel in de HafenCity

Opdrachtgever: JUFA Hotels

Planner: DreSo, Hamburg

plaats: Hamburg

Met een vriendelijk-vrolijk AHOI! en een aangenaam luchtgordijn begroet het JUFA Hotel Hamburg HafenCity in de windvanger van de ingang zijn gasten, voordat zij de grote lobby betreden met talrijke net zo gezellige als designgerichte lounge-meubels. Het „AHOI!“ wijst op het feit dat men zich hier direct in de Hamburgse Baakenhafen bevindt. En het Kampmann luchtgordijn garandeert dat de koele zeelucht, die vaak over de Elbe naar binnen wil stromen, buiten blijft.

De HafenCity is een trendy stadswijk, die zelfs zo jong is dat het zich nog in het ontwikkelingsstadium bevindt. Coole bars, chique restaurants, moderne woontorens en mondaine hotels kenmerken de wijk. Het JUFA Hotel Hamburg HafenCity past weliswaar in die omgeving, maar verrast met zijn consequente focus op gezinnen: „Het meest gezinsvriendelijke stadshotel in Hamburg“, zo beschrijft het JUFA Hotel zichzelf graag. Speciale gezinsaanbiedingen, in- en outdoor-speelplaatsen benadrukken dit streven. Tot de vereisten van een modern hotel behoort ook een uitstekend klimaatconcept.

Het aangename binnenklimaat is te danken aan een gecontroleerde aanvoer van frisse lucht in de kamers. Zo kan men niet alleen genieten van niet-verbruikte, aangename lucht, maar ook van hygiënisch schone lucht. Daarvoor koos het JUFA op de decentrale luchtbehandelingsunit FZAS van Kampmann. De buitenlucht wordt direct via de gevel aangevoerd, zodat geen ruimteverslindende aanvoerschachten nodig waren. Het FZAS kan bovendien verwarmen en koelen en door de gast zelf op het gewenste binnenklimaat worden ingesteld. 210 FZAS-apparaten werden in het JUFA Hotel Hamburg HafenCity geïnstalleerd en dragen dus in belangrijke mate bij aan het klimaat in de kamers.

Waar bouwzijdig een FZAS niet kon worden geïnstalleerd, werd gekozen voor de Venkon Fan Coils. Dit apparaat is een standaard in de hotelbouw, omdat het een in de branche toonaangevend laag geluidsniveau heeft. Het geweldige vermogen, de efficiëntie en de hygiënecertificering zijn verdere doorslaggevende factoren.

De installatie van een vloerconvector Katherm QK op de indoor-speelplaats mag niet onvermeld blijven, omdat deze bescherming biedt tegen de binnendringende koude lucht. Net zo belangrijk waren de bouwverwarmers, die in het koude jaargetijde door het weer veroorzaakte bouwonderbrekingen verhinderden en er dus mede voor zorgden dat het hotel tijdig kon worden geopend.

Ingebouwde produkten

Katherm QK

Katherm QK

EC-dwarsstroomventilator convectie met kleine afmetingen.
Venkon

Venkon

Ventilatorconvectoren, circulatielucht. Verwarmen, koelen en filteren voor maximaal comfort.
UniLine EC

UniLine EC

De prijsvriendelijke uitvoering voor alle standaardtoepassingen.