Pela evenementenhal, Eislingen

Autopassie in een gerenoveerde fabriekshal

plaats: Eislingen

Op veel goede ideeën komt men alleen met de juiste biografische achtergrond. Peter Lampart bijvoorbeeld is een bouwondernemer uit Göppingen. En direct om de hoek, in Eislingen, bezit zijn bedrijf een opslaghal. Waarbij het begrip "Opslaghal" tekort schiet: het is een historische ploegfabriek uit 1907. Maar eigenlijk was het bakstenen gebouw veel te slecht om als opslaghal te dienen. Eerst werd slechts een klein deel gebruikt. En toen kwam de passie van Lampart voor oldtimers in beeld.

Omdat hijzelf oldtimers bezit en veel contacten op dat gebied heeft, ontstond een idee, dat na 18 maanden ombouwtijd als "Zweigwerk 11" realiteit werd: „A Space For Car Lovers“, zoals Lampart zijn project beschreef. 120 exclusieve parkeerplaatsen voor klassieke automobielen verdeeld over drie verdiepingen, bereikbaar via een nieuwe, glazen voertuiglift, aangevuld met uiterst flexibele evenementruimten op de benedenverdieping. De ambiance: Industriële chique met bakstenen muren en massief houten plafonds. Gemaakt voor decentrale klimaatapparaten van Kampmann.

Want de Fan Coil KaCool D AF slaat als plafondcassette ook een goed figuur, als het niet in het verlaagd plafond worden geïntegreerd. En de Luchtverhitter Ultra is zonder meer als plafondapparaat voor exclusieve grote ruimten ontwikkeld. In Zweigwerk 11 wordt de Ultra in een speciale antracietlak toegepast.

Beide apparaten hebben de typische Kampmann-producteigenschappen: Hoge prestaties en maximale efficiëntie bij een laag geluidsniveau en een hoog comfort. Verschillende bouwgroottes, vele toebehoren en onderhoudsvriendelijkheid zijn andere argumenten, die ervoor zorgen, dat Ultra en KaCool D AF in zoveel gebouwen zijn te vinden. In Zweigwerk 11 is met beide producten bovendien het Hybrid ECO System geïmplementeerd.

Centraal ventileren en decentraal verwarmen en koelen: dat is kortweg het principe van het Hybrid ECO System. In Eislingen bestaat het systeem uit luchtverhitters en plafondcassettes, die voor de temperering verantwoordelijk zijn. En uit een vrij geconfigureerd luchtbehandelingssysteem met warmteterugwinning van de Kampmann-groep. Dankzij deze combinatie kan zowel het luchtbehandelingsapparaat als het luchtkanaalsysteem kleiner worden uitgevoerd. bovendien blijft het energieverbruik voor de ventilatie extreem gering, omdat verse lucht alleen naar behoefte wordt toegevoerd.

De koelenergie wordt door de koudwatergenerator KaClima AO verzorgd. De luchtgekoelde eenheid is met een roestvaststalen platenwarmtewisselaar en een buffervat uitgerust en beschikt over traploze compressoren, om afhankelijk van de vraag koelmedium ter beschikking te stellen.

Ingebouwde produkten

Ultra

Ultra

Plafondapparaat voor de verwarming, koeling, ventilatie van exclusieve grote ruimten.
KaCool D AF

KaCool D AF

Plafondcassette met AtmosFeel voor maximale behaaglijkheid.
KaCool D HY

KaCool D HY

Plafondcassette voor verwarmen, koelen en filteren. Hygiënisch conform VDI 6022.
Luchtbehandelingskast

Luchtbehandelingskast

Grenzeloze luchtbehandelingstechniek – individueel configureerbare, volledige installaties voor klimaatregeling