RTL TV-studio, Keulen

Frisse wind bij American Football-uitzendingen

Opdrachtgever: RTL Television GmbH

plaats: Keulen

American Football is in Duitsland nog altijd een exotische en niet sterk verbreide sport. Qua populariteit is het bij de Duitse tv-kijkers echter inmiddels mainstream geworden: Uit een paneldiscussie van AGF Videoforschung blijkt namelijk dat American Football in Duitsland de op een na meest favoriete sport op tv is. Op grote afstand weliswaar van „Koning Voetbal” – maar vóór skispringen, handbal, etc. Daarom spande RTL zich enorm in om de uitzendrechten voor de NFL in Duitsland te bemachtigen, die daarvoor sinds 2012 nog in het bezit waren van ProSiebenSat.1. En des te groter was het plezier bij de Keulse zender RTL, toen de rechten in 2023 aan het bedrijf aan de Rijn werden toegekend. Nu moet RTL proberen het American Football in Duitsland nog populairder te maken.

Daartoe behoort ook een gloednieuwe tv-studio, die een passende, professionele omgeving voor de spectaculaire uitzendingen vormt. De nieuwe studio voor de NFL in Duitsland bevindt zich in het RTL-Sendezentrum in Keulen en biedt alles wat voor een succesvolle herstart nodig is: een zeer Amerikaans, maar toch aangenaam bescheiden interieur, enorme LED-screens en een grote, lounge-achtige ruimte waarin medewerkers en gasten zich zeer op hun gemak zullen voelen. Ook Kampmann heeft aan dit aangenaam klimaat bijgedragen: plafondapparaten van het type Ultra Allround zorgen voor de verwarming, koeling en ventilatie van de studio.

De Ultra Allround past alleen al vanwege zijn uitstraling perfect in de NFL-studio: chique, modern en cirkelvormig heeft het apparaat flink wat te bieden. Men moet echter wel ver omhoog kijken, om hem in de Keulse studio te kunnen zien. Maar juist daarom werd hij hier geïnstalleerd. Want de Ultra Allround zorgt in de verwarmingsmodus ervoor dat warme lucht met een hoge impuls diep omlaag stroomt. Het apparaat is immers geschikt voor montagehoogte tot zeven meter. In de koelmodus word de Ultra Allround-motor omgeschakeld en blaast de lucht dan horizontaal bij het plafond uit – een novum! En een van de redenen waarom de Ultra Allround het meest efficiënte apparaat op de markt is – en sowieso ook het mooiste.

De Ultra Allround is verkrijgbaar met volledige of gedeeltelijke omkasting en in de gewenste kleur. Hij voldoet aan de hygiënerichtlijn VDI 6022 qua constructie, reiniging, onderhoud en componenten. En natuurlijk is de Ultra Allround geschikt voor gebruik met een warmtepomp of met een ander laagtemperatuursysteem.

Ingebouwde produkten

Ultra Allround

Ultra Allround

Plafondapparaat voor de verwarming, koeling, ventilatie van exclusieve grote ruimten.