Schloss Elmau Retreat, Elmau-Klais

Nieuwbouw naast het historische slot wordt toneel voor de G7-top

Opdrachtgever: Dietmar Müller-Elmau, Schlossherr

plaats: Elmau-Klais

Aan de lange en spannende geschiedenis van Schloss Elmau werd op 7 en 8 juni 2015 een nieuw, nu reeds historisch hoofdstuk toegevoegd: op de G7-top overlegden de regeringsleiders van de G7-landen over thema's van mondiaal belang. De conferentie vond plaats in het Schloss Elmau Retreat, een pas in april 2015 geopende nieuwbouw in de directe omgeving van het eigenlijke slot.

47 suites en juniorsuites, drie restaurants, lounges, een goed geoutilleerde bibliotheek, een fantastische spa en niet in de laatste plaats het even idyllische als grootse panorama van het Wettersteingebirge – dat het Schloss Elmau Retreat tot de “Leading Hotels Of The World” behoort, is niet toevallig. En om ervoor te zorgen dat de luchtkwaliteit in het hotel niet onder hoeft te doen voor die van de frisse Alpenlucht, zijn er vloerconvectoren van Kampmann gemonteerd voor de tot op de grond doorlopende raampartijen.

Katherm QK vloerverwarmingstypen verwarmen de ruimte geruisloos en snel: de met een geavanceerde EC-aandrijving uitgeruste ventilator blaast de verwarmde lucht langs de koele venstergevel, voordat ze zich over de ruimte verspreidt en deze gelijkmatig en tochtvrij verwarmt. Daarnaast zijn er in Elmau Katherm HK's aangebracht, die behalve over een verwarmingsfunctie ook over een koelfunctie beschikken. Kampmann bekleedt wat vloerconvectoren betreft een toonaangevende positie in de markt en de technologie, en bezit met name als het gaat om koelen vanuit de vloer een ongeëvenaarde deskundigheid.

De vloerverwarmingstypen worden aangestuurd via het KaControl regelsysteem van Kampmann. Met dit systeem is het mogelijk de elektrische installaties te integreren in de gebouwenbeheertechniek en zo te zorgen voor een uitvoerige documentatie en aansturing. Met behulp van het kamerbedieningsapparaat kan de gast zijn comfortklimaat individueel bijsturen.

Wie zijn hotel zo exquis en liefdevol uitrust als Dietmar Müller-Elmau, stelt ook bijzondere eisen aan het uiterlijk van luchtuitlaten. Voor zijn Retreat heeft de kasteelheer rolroosters uit gelakt eikenhout geselecteerd die prachtig harmoniseren met de rest van het interieur.

Ingebouwde produkten

Katherm QK

Katherm QK

EC-dwarsstroomventilator convectie met kleine afmetingen.
Katherm HK

Katherm HK

EC-dwarsstroomventilator convectie voor verwarmen of koelen.