Schloss Hellbrunn, Salzburg

Wereldberoemd slot krijgt nieuw bezoekerscentrum

Opdrachtgever: Stadt Salzburg

plaats: Salzburg

Schloss Hellbrunn in Salzburg behoort tot de populairste reisbestemmingen van Oostenrijk. Honderdduizenden bezoekers komen jaarlijks het uitgestrekte complex bekijken dat in de kern uit het schilderachtige lustslot, de Hellbrunner tuinen en de waterspelen bestaat. Deze laatste behoren tot de wereldwijd best behouden waterspelen van de late renaissance en zijn op zich al een bezoek waard. Hoewel hier overal water klatert, kan je het spektakel toch het best bij droog weer bekijken. Sinds 2016 is Schloss Hellbrunn echter ook bij slecht weer een toeristentrekker – dankzij het nieuwe bezoekerscentrum met verblijfsruimte, café en een nieuw ontwikkelde expositie.

Tijdens deze operatie zijn ook de WC-gebouwen en de werkplaats volledig gerenoveerd en met nieuwe gebouwtechniek uitgerust. 835.000 euro heeft de gemeente Salzburg in de bouwkundige maatregelen geïnvesteerd. Daartoe behoorden ook de vloerconvectoren met natuurlijke convectie van marktleider Kampmann.

De Katherm NK is een prestatiegerichte convectorputverwarming met natuurlijke convectie. Omdat deze in 22 trapsgewijze lengtematen, vijf putbreedtes en vier puthoogtes verkrijgbaar is, is de Katherm NK maximaal flexibel. Temeer daar voor specifieke projecten allerlei geometrische vormen zoals verstekhoeken, gebogen uitvoeringen of zuiluitsparingen mogelijk zijn.

In Schloss Hellbrunn zorgen de convectoren voor de grote raamoppervlakken in het nieuwe restaurant en de verblijfsruimte voor een effectieve afscherming van koude lucht. Bovendien passen de brons geëloxeerde roosters prachtig bij het rustieke interieur.

Het hoge warmtevermogen van de convector is bindend volgens NEN-EN 16430 gemeten en bevestigd. Tegelijkertijd is de Katherm NK bijzonder geschikt voor het energiebesparende bedrijf bij lage temperaturen. In Hellbrunn zijn de convectoren voorts uitgerust met een luchttoevoeraansluiting, zodat de gasten niet alleen in de tuinen van frisse lucht kunnen genieten.

Ingebouwde produkten

Katherm NK

Katherm NK

Natuurlijke convectie.