Volkswagen-opleidingscentrum, Freising

Nieuwbouw met efficiënte energiebalans

Opdrachtgever: Volkswagen Group Real Estate GmbH & Co. KG, Wolfsburg

plaats: Freising

Aan de gebouwtechniek van het nieuwe Volkswagen-opleidingscentrum werden hoge eisen gesteld op het vlak van duurzaamheid. Indirecte verdampingskoeling zorgt in het volledige gebouw voor een milieuvriendelijke klimaatregeling, gecombineerd met warmteterugwinning via twee KLIMANAUT 30-ventilatieapparaten. KLIMANAUT-apparaten bieden energiebesparingen tot 80% meer dan met klassieke systemen. Een geïntegreerde CO2-sensor verzekert de toevoer van frisse lucht op maat van de behoeften. De apparaten werden op het dak van het gebouw geïnstalleerd om plaats te besparen.

In tien multifunctionele trainingsruimten krijgen tot wel 6.000 medewerkers van Volkswagen opleidingen. In alle trainingsruimten en in de catering- en ontvangstruimten zorgen performante TOP-luchtverwarmers voor decentrale verwarming en ventilatie. De installatie met KaMAX-luchtuitlaten zorgt voor een consequente vermenging van de lucht in de hogere ruimtes.

De Diafort-dakventilatoren zorgen voor een gecontroleerde ventilatie van het opleidingscentrum. Hun kracht zit in hun bijzonder stille werking, hoge vermogensdichtheid en lange levensduur.

De verschillende Kampmann-producten in het opleidingscentrum vormen een intelligente systeemoplossing. De bediening van de KLIMANAUT-apparaten zijn in het ventilatieapparaat geïntegreerd. De bediening van alle decentrale apparaten verloopt via twee KaBus-schakelkasten, geïnstalleerd in de techniekcentrale op de bovenste verdieping.

Een Portagard-mat uit het gamma Kampmann-entreematten op maat past perfect in de glazen inkomhal van het gebouw. Ze drukt haar stempel op de indrukwekkende inkom en voldoet aan de hoogste functionele eisen.

Ingebouwde produkten

TOP

TOP

Wand- en plafondapparaten, de warmeluchtoplossing voor in hallen voor bijna alle eisen.