Bij apparaten die buiten weerbestendig moeten worden opgesteld, verdient het condensatiegevaar in de winter maar met name ook tijdens koelen in de zomer speciale aandacht. Onze RLT-apparaten worden standaard met de thermische brugfactor TB1 en daardoor de optimale klasse uitgevoerd.

Aan apparaten voor binnenopstelling worden andere eisen gesteld. Tegenwoordig is „ruimte“ het belangrijkst. Dankzij de kleinste 3D-rastermaat in Europa kunnen wij onze units aanpassen aan het actuele ontwerp of aan de bestaande situatie. Het rooster van 93,33 mm kan naar behoefte in x-, y- en z-richting worden gekozen. NOVA units passen zich aan uw gebouw aan.

Een bijzonder kenmerk van onze airco- en ventilatieapparaten is daarnaast de van zichzelf stabiele behuizingsconstructie. Door het gebruik van stalen profielen en panelen is er geen basisframe vereist en kunnen grote behuizingsafmetingen ook uit één stuk worden vervaardigd. Het voordeel voor u als klant bestaat enerzijds uit een eenvoudigere montage, anderzijds uit een verbeterde plaatsing met een minimum aan bouwkundige openingen. Het apparaat kan uiterst eenvoudig gedemonteerd worden geleverd, zodat na demontage ter plaats de kleinste openingen kunnen worden benut.

Paneeldikte

40 mm

55 mm

Behuizingsisolatie

100 kg/m³ volumegewicht, minerale vezels, met nokuitlijning, over een volledige oppervlak verlijmd

120 kg/m³ volumegewicht, minerale vezels, met nokuitlijning, over een volledige oppervlak verlijmd

Brandklasse

A1

A1

Thermische isolatie (warmtedoorlatingcoëfficiënt U)

T2 (U = 1,2 W/m²K)

T2 (U = 0,9 W/m²K)

Thermische overbruggingsfactor

TB2 (kB = 0,63)

TB1 (kB = 0,75)

Mechanische stabiliteit

D2 (M)

D1 (M)

Lekkage behuizing

L1 (M)

L1 (M)

Materiaal profiel

Stalen wapening met kunststof ommanteling

Stalen wapening met kunststof hol profiel-volledige ommanteling

Corrosiebeschermingsklasse (conform ISO 12944)

 C2/C3 (gecoat)

C4 high (480h)

Behuizingseigenschappen

De behuizing van luchtbehandelingsapparaten beschikt over een op de markt innovatieve profielconstructie, waardoor wij op individuele wensen en bouwkundige omstandigheden kunnen ingaan.

 • Innovatieve modulaire constructie
  • Bijna elke type installatie mogelijk, hetzij om de hoek, in meerdere lagen of met integratie van bestaande statica van de behuizing. Geen probleem voor de Nova-ingenieurs.
 • Innovatief stabiel
  • Geen statica via basisframe
  • Ophanging via kraanogen mogelijk voor eenvoudig inbrengen
 • Volledig demonteerbaar
  • Voor installatie zelfs in de meest ontoegankelijke technische ruimtes dankzij de modulaire constructie met het innovatieve profiel voor eenvoudige installatie
 • Innovatief profiel
 • Ongeacht de bouwgrootte
  • Door de rastermaat zijn er bijna geen beperkingen wat betreft de dimensies van onze modules.
 • Innovatief geluidsarm
  • Duidelijke vermindering van het geluidsvermogensniveau door effectieve verlaging van het geluidafstralende vlak door de speciale opbouw van de behuizing.

Verdere informatie over het onderwerp geluid en geluidsreductie is hier te vinden.

terug naar het RLT-apparaat