Duurzaam uit overtuiging

Kampmann is zich bewust van zijn verantwoordelijkheid voor het milieu en de maatschappij en handelt hiernaar.

Ecologie

Welk Kampmann-product het ook betreft: uiteindelijk gaat het er bij elk apparaat of systeem om dat er een goed binnenklimaat wordt gecreëerd – dat is onze taak. Maar behalve het binnenklimaat behoort ook het wereldklimaat tot onze taken. Wij juichen de doelstellingen van de klimaatovereenkomst van Parijs toe en leveren onze persoonlijke bijdrage, om het streefdoel van 2 graden te realiseren.

Ironisch genoeg is het echter zo dat middelen voor het koelen van ruimten tegelijkertijd een aanzienlijke verwarming van de atmosfeer met zich meebrengen. Om die reden gaan we volledig voor alternatieve systemen zonder of met een minimum aan koudemiddelen die schadelijk zijn voor het klimaat.

Met het oog op duurzaamheid letten we er bovendien op dat onze producten

• zo efficiënt mogelijk worden gebruikt
• een lange levensduur hebben
• veelzijdig toepasbaar zijn
• uit recyclebare materialen worden vervaardigd

Kwaliteitsmanagement

Het maken van perfecte producten is een prachtig doel op zich. En ook als iets perfect is, geldt: stilstand is achteruitgang. Perfectie is daarom geen doel maar een proces. En dat begint bij onze medewerkers:

In het kader van een continu verbeteringsproces worden de medewerkers actief gevraagd om het productieproces te optimaliseren en daardoor iedere dag weer volledig tegemoet te komen aan de wensen van de klant. Het spreekt voor zich dat wij de actuele NEN-regels en de norm NEN-EN ISO 9001 hierbij permanent vervullen.

Bovendien startte Kampmann GmbH in augustus 2013 in het kader van een energie-efficiënt bedrijfsbeleid een project voor invoering van een energiebeheersysteem (EM). Basis voor dit project vormt NEN-EN ISO 50001.

Over het Kampmann TÜV-certificaat volgens DIN EN ISO 9001