Bindende prestatiegegevens waarvan u op aan kunt.

Sinds 2008 exploiteren wij het R&D-center (Forschung & Entwicklung Center (FEC)), dat op een vloeroppervlak van 2.000 m² multifunctioneel is uitgevoerd. Ideale omstandigheden voor valide meetresultaten: in de laboratoria vinden niet alleen optimalisaties en nieuwe ontwikkelingen plaats – hier worden ook alle apparaten op basis van de juiste normen en richtlijnen gemeten. Voor bindende prestatiegegevens waarvan u op aan kunt.

            

Het laboratorium voor ruimteluchtstroming

Voor een realistische simulatie van de klimatisering van ruimtes: Wanden, vloeren en plafonds kunnen onafhankelijk van elkaar worden verwarmd of gekoeld. Bouwkundige bijzonderheden kunnen worden nagebootst. Het resultaat is gedetailleerde informatie over luchtstromingen en behaaglijkheid.

Experimental setup in the air flow laboratory with some dummies placed around a table

Het multifunctionele laboratorium

Hart van het multifunctionele laboratorium is de ruimtetestbank voor een genormaliseerde meting van karakteristieken van ventilatoren en weerstanden alsmede van filters, kleppen en kanalen. Twee klimaatsimulatie-installaties leveren hiervoor geconditioneerde lucht met een luchtverplaatsing van 14.000 m³/h.

Experimental set-up in the multi-purpose laboratory - fog is blown out in the direction of an underfloor convector

Het laboratorium voor geluidsmeting

Pssst! 300 mm beton, 400 mm steen- en glaswol alsmede 450 mm absorptie-elementen zorgen in het akoestisch laboratorium voor absolute stilte. Deze toestand is nodig om in de ruimte de extreem stille Kampmann-apparaten te kunnen meten.

Experimental setup in the sound-chamber with built-in fan coil in the entrance area, microphones were placed in front of it

De presentatie ruimte

Vier multimediale tentoonstellingsboxen tonen in detail de werking van de diverse Kampmann-producten: grondig inzicht in de op de markt toonaangevende techniek en optisch hulpmiddel voor ontwerpers en verwarmingsinstallateurs. De ruimte wordt aangevuld met een demonstratiestand van de gloednieuwe Venkon Fan Coil met voorschakelbaar HEPA-filter en de live presentatie van de luchtreiniger KA-520, het ‘verticale’ instapproduct in de Kampmann-portfolio.

Presentatieruimte

De industrietoren

Industriële toren

In fabrieks- en montagehallen en magazijnen zijn hoge plafonds standaard.  Er kan wel eens twijfel ontstaan of de indringdiepte van de luchtverhitter of de luchtdoorlaat voldoende indringdiepte heeft zodat de lucht de vloer bereikt. Kampmann bewijst de impuls van zijn apparaten in de industrietoren: afhankelijk van de instelling bereikt warmte lucht spelenderwijs de vloer en koude lucht verdeelt zich gelijkmatig onder het plafond, waarna het stapsgewijs en tochtvrij omlaag stroomt.

De systeemruimtes

De twee systeemruimtes bootsen een 2-assig en 3-assig kantoor na (asafmeting = 1,35 m). Daarin kunnen klantenprojecten worden gesimuleerd en gemeten of productdemonstraties worden gehouden. Bij de productontwikkeling zijn dit de ruimtes waarin de prototypen worden getest. Het laboratorium voor ruimtestroming meet later de vermogens van de nulserie.

Systeemkamers

De galmruimte

Zo indrukwekkend het betreden van het galmloze laboratorium voor geluidsmeting met zijn bijna beklemmende stilte is, zo contrair is het gevoel in de galmruimte. Op de galmharde wandoppervlakken, waarvan er geen een parallel aan de tegenovergestelde staat, worden geluidsgolven continu gereflecteerd. Dit veroorzaakt een sterk nagalmeffect, zodat een gelijkmatig, diffuus geluidsveld ontstaat dat optimaal is voor het bepalen van het geluidsvermogen van Fan Coils en andere producten. De in de galmruimte geïntegreerde scheidingswand verdeelt de testopstelling in een zend- en een ontvangstruimte. De bouwakoestische metingen, die hier kunnen worden uitgevoerd, zijn een aanvulling op de beschikbare akoestische metingen.

Nagalmkamer