Bindende prestatiegegevens waarvan u op aan kunt.

Sinds 2008 exploiteren wij het R&D-center (Forschung & Entwicklung Center (FEC)), dat op een vloeroppervlak van 1.200 m² multifunctioneel is uitgevoerd. Nieuw hierbij is het klimaattechnische laboratorium van emco Klima. Ideale omstandigheden voor valide meetresultaten: in de laboratoria vinden niet alleen optimalisaties en nieuwe ontwikkelingen plaats – hier worden ook alle apparaten op basis van de juiste normen en richtlijnen gemeten. Voor bindende prestatiegegevens waarvan u op aan kunt.

Het laboratorium voor ruimteluchtstroming

Voor een realistische simulatie van de klimatisering van ruimtes: Wanden, vloeren en plafonds kunnen onafhankelijk van elkaar worden verwarmd of gekoeld. Bouwkundige bijzonderheden kunnen worden nagebootst. Het resultaat is gedetailleerde informatie over luchtstromingen en behaaglijkheid.

Experimental setup in the air flow laboratory with some dummies placed around a table

Het multifunctionele laboratorium

Hart van het multifunctionele laboratorium is de ruimtetestbank voor een genormaliseerde meting van karakteristieken van ventilatoren en weerstanden alsmede van filters, kleppen en kanalen. Twee klimaatsimulatie-installaties leveren hiervoor geconditioneerde lucht met een luchtverplaatsing van 14.000 m³/h.

Experimental set-up in the multi-purpose laboratory - fog is blown out in the direction of an underfloor convector

Het laboratorium voor geluidsmeting

Pssst! 300 mm beton, 400 mm steen- en glaswol alsmede 450 mm absorptie-elementen zorgen in het akoestisch laboratorium voor absolute stilte. Deze toestand is nodig om in de ruimte de extreem stille Kampmann-apparaten te kunnen meten.

Experimental setup in the sound-chamber with built-in fan coil in the entrance area, microphones were placed in front of it

Het klimaatlaboratorium van emco Klima GmbH

Het klimaatlaboratorium bevat een verscheidenheid aan moderne laboratorium- en proefinrichtingen. Hiervoor staan twee multifunctionele ruimten, een akoestisch laboratorium en een oppervlak voor het testen van ventilatiecomponenten voor industriële toepassingen.

Acoustics laboratory in the FEC of emco Klima GmbH