BIM-gegevens nu gratis downloaden

Vanaf nu kunnen naast de BIM-gegevens (Building Information Modeling) voor de Kampmann-convectorputverwarmingen Katherm NKKatherm QK, Katherm QK nano en Katherm HK 320 ook de BIM-gegevens voor de producten Katherm HK 290, Ultra en Venkon serie 1-4 zonder omkasting worden gedownload en gebruikt.

Maak gebruik van de productmodellen incl. afmetingen en alle noodzakelijke technische gegevens voor een BIM-conform ontwerp!

Nu gratis downloaden: http://magicloud.com/M/kampmann 

Building Information Modeling (BIM)

Het begrip Building Information Modeling staat voor een planningsmethode in de bouw die als doel heeft om alle voor projecten relevante informatie centraal te beheren (bron: Nationaal BIM-handboek). In landen als de VS, Groot-Brittannië en ook in Scandinavië is BIM al een standaardmethode voor de realisatie van projecten en daarom is het voor internationaal opererende bedrijven onvermijdelijk om zich te verdiepen in BIM en overeenkomstige gegevens beschikbaar te stellen.

Voordelen van BIM

Het belangrijkste voordeel van BIM is de omvangrijke, vrij toegankelijke en door velen te gebruiken gebouw- en productinformatie. Deze uitgebreide informatie biedt de bij een project betrokken partijen meer zekerheid ten aanzien van de planning, de deadlines en de kosten. Verschillende gegevensbronnen kunnen beter worden gekoppeld, informatie kan doelgerichter worden overgedragen en berekeningen kunnen nauwkeuriger worden uitgevoerd.

Productmodellen voor AutoCAD, Revit en MagiCAD

De productmodellen zijn beschikbaar voor gebruikers van AutoCAD, Revit en MagiCAD. Voor het ter beschikking stellen van de BIM-gegevens maakt Kampmann GmbH gebruik van MagicCloud, een (gegevens)platform van het Finse bedrijf Progman Oy. Dit bedrijf staat bekend om zijn BIM-software MagiCAD, een geavanceerde TGA-planningssoftware en een van de meest gebruikte BIM-software op het gebied van gebouwtechniek.

Natuurlijk kunt u naast de BIM-gegevens nog altijd onze 2D-tekeningen in DXF/DWG-formaat downloaden.

Naar het downloadcenter