Kampmann krijgt officieel ingeschreven octrooi: Europees octrooi voor Kampmann-luchtgordijn

Het Europees Octrooibureau heeft nu het Europese octrooi voor de ProtecTor verleend. Na de aanvraag volgde de noodzakelijke toetsing op octrooieerbaarheid op basis waarvan nu het officieel ingeschreven octrooi is verleend.

Patent number for ProtecTor EP 1462730 A1

Efficiënte Tandem-techniek

Het bijzondere kenmerk van het ProtecTor-luchtgordijn is de luchtgeleiding. De ProtecTor beschikt over twee naast elkaar gelegen uitblaasmonden, die de luchtstroom voor een doelgerichte uitstroom bundelen en inefficiënte luchtturbulenties voorkomen. Een onverwarmd voorgordijn fungeert als steunstraal die bij een wijziging van het toerental van de ventilatoren automatisch aan het luchtvolume van het warmeluchtgordijn wordt aangepast.

De verwarmde lucht kan niet door het voorgordijn breken of naar buiten ontsnappen. Het voorgordijn beschikt over een grotere stroomsnelheid dan het warmeluchtgordijn, omdat het voorgordijn niet zoals bij conventionele systemen via de warmtewisselaar wordt geleid. Het voorgordijn werkt zo als steunstraal en zorgt op die manier voor de stabiliteit van de luchtstraal en een grotere doordringdiepte.

Grotere energiebesparingsmogelijkheden

De bijzondere constructie van het ProtecTor-luchtgordijn maakt lagere warmtevermogens bij dezelfde afschermende werking mogelijk en bereikt daarmee energiebesparingen van maximaal 38% in vergelijking met conventionele systemen.

Voordelen van de ProtecTor

  • bescherming tegen binnenkomende koude of warme lucht bij grote halpoorten
  • met steunstraal voor een stabielere luchtstraal en een grotere doordringdiepte
  • energiebesparingen van maximaal 38% in vergelijking met conventionele systemen

Lees hier meer over onze ProtecTor.

Een korte uitleg over de werking van het ProtecTor-luchtgordijn krijgt u in deze video.