De TOP-luchtverhitter krijgt de innovatieprijs Plus X Award in de categorieën High Quality, Bedieningscomfort en Functionaliteit.

De Plus X Award is wereldwijd een van de grootste innovatieprijzen op het gebied van technologie. De vakjury waardeerde met de drie kwaliteitskeurmerken onder andere de efficiëntie, de duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid van de TOP-luchtverhitter.

Zo worden de modellen met traploos instelbare EC-motor gekenmerkt door een zeer energiebesparend bedrijf, waardoor ze ook aan de eisen van de ErP-richtlijn voldoen. Een ander kwaliteitskenmerk is de sikkelvormige geluidsarme ventilator die in combinatie met het geoptimaliseerde volle mondstuk uiterst stil werkt. Hierdoor wordt een rustig werk- c.q. verblijfsklimaat gegarandeerd, waar vooral op afdelingen met complexe werkprocessen of in gebieden waar publiek komt behoefte aan is. Met deze eigenschappen is de luchtverhitter uitermate geschikt voor het verwarmen van werkplaatsen in industrie en ambacht, winkelruimten, magazijnen of sporthallen. Een buitengewone verscheidenheid aan accessoires in een modulair systeem maakt daarbij een gemakkelijke aanpassing aan de betreffende ruimtelijke kenmerken en technische vereisten mogelijk. 

De luchtverhitter is in vier series met AC- of EC-motor verkrijgbaar die warmtevermogens tussen 4,1 en 77,2 kW dekken. Voor eenvoudige toepassingen zijn modellen met koper-aluminium-warmtewisselaar beschikbaar, terwijl de variant van verzinkt staal bijzonder geschikt is voor toepassingsgebieden met complexere eisen. Het aanbod wordt gecompleteerd door een speciale kruistegenstroom-warmtewisselaar voor het gebruik met blok- of stadsverwarming of bij grote temperatuurspreiding. Standaard is de luchtverhitter uitgerust met een eenrijige luchtgeleidingsjaloezie. Naar keuze kan de lucht echter ook met tweerijige luchtgeleidingsjaloezie of andere luchtverdelers worden geleid, die als accessoires verkrijgbaar zijn. De speciale luchtuitlaat KaMax bijvoorbeeld maakt ook bij zeer hoge hallen een comfortabele luchtverdeling mogelijk van het plafond tot en met de verblijfsruimte op de grond. Tot het uitgebreide accessoireprogramma behoren bovendien componenten voor het bedrijf met circulatielucht, menglucht of primaire lucht. 

Het energiebesparende bedrijf wordt verder geoptimaliseerd wanneer er een integrale oplossing voor de klimaatregeling van een gebouw bestaat. Zo is het zinvol om de luchtverhitter met centrale ventilatietechniek te combineren. Kampmann biedt met het Hybrid Eco System een tweerichtingsventilatie-installatie (ZLA) met efficiënte warmteterugwinning aan, waarbij de temperatuur via decentrale apparaten in de ruimte en niet via het centrale ventilatieapparaat wordt geregeld. Het in te zetten RLT-apparaat wordt voor pure warmteterugwinning en ventilatie gebruikt en blaast de lucht via een kanalensysteem ongeveer 10 cm boven de secundaireluchtventilator (circulatielucht) van een luchtverhitter, bijvoorbeeld de TOP-luchtverhitter, uit. Wanneer er moet worden geventileerd, werkt het RLT-apparaat en neemt de TOP de verse lucht op en verwarmt of koelt deze. Als de ruimte alleen moet worden verwarmd of gekoeld, werkt de luchtverhitter in secundaireluchtbedrijf. Het Hybrid ECO System biedt daarmee een economisch zinvol alternatief voor een centrale ventilatie-installatie, waarbij de temperatuur eveneens centraal via het ventilatieapparaat wordt geregeld. Voordelen van een ZLA met warmteterugwinning zijn onder andere kleinere luchtkanalen, minder benodigde ruimte voor het ventilatieapparaat, lange filterduur, een efficiënte temperatuurregeling door de decentrale apparaten en daaraan gekoppeld een aanmerkelijk lager energieverbruik voor verwarmen.