trench-heating

Convectorputverwarmingen: goed klimaat en helder zicht

Convectorputverwarmingen zijn de eerste keus voor veeleisende ruimten met tot op de grond doorlopende raamoppervlakken.

In moderne bestuursgebouwen en andere gebouwen met een hoog glasaandeel zijn verwarmings- en koelvlakken voor de vensters om esthetische redenen vaak niet acceptabel. Conventionele radiatoren belemmeren vaak het uitzicht en trekken ongewild de aandacht. Daarnaast harmoniëren ze vaak niet met de architectonische visie. Tegelijkertijd stijgen de behoeften van de gebruikers van de ruimten aan klimaatregeling. 

Hier heeft het brede productassortiment uit de familie van Katherm-convectorputverwarmingen altijd de optimale oplossing. Als marktleider in dit segment biedt Kampmann een groot aantal uitvoeringsvarianten aan. 

Convectorputverwarmingen ook als speciale oplossing verkrijgbaar

Trench Heating Katherm QE

Door talrijke speciale oplossingen voor convectorputten is Kampmann onbetwist marktleider in dit segment. 

Internationaal zijn elektrisch werkende oplossingen nog zeer geliefd. Kampmann komt aan deze vraag tegemoet met de Katherm QE, de vloerconvector met EC-dwarsstroomventilatorconvectie en elektrisch verwarmingsregister. Een hoog warmtevermogen en laag geluidsniveau zijn bij het apparaat gegarandeerd.

Systemen voor klimaatregeling worden permanent doorontwikkeld en daarom konden wij de afmetingen van de Katherm HK keer op keer optimaliseren. Het actuele model is 30 mm lager en 50 mm smaller dan het vorige model. Daarbij heeft de vloerconvector niets aan vermogen ingeleverd (gemeten conform NEN-EN 16430). De Katherm HK heeft een geoptimaliseerde luchtdoorstroming voor een hoger rendement. Een ander voordeel is dat dit apparaat ook kan koelen. 

Trench heating Katherm QK

Bijzonder stil is de convectorputverwarming Katherm QK van Kampmann. Deze is in talloze varianten leverbaar: speciale lengtes, met gebogen kanaal, verstekhoeken, uitsparingen voor zuilen of afschuiningen. In de ontwikkeling van de Katherm QK ligt de knowhow van het eigen onderzoeks- en ontwikkelingscentrum besloten, afgestemd op de wensen van de klant. Van verwarming van de gehele ruimte tot afscherming van koude lucht dekt de Katherm QK het hele verwarmingsspectrum af door de lange EC-dwarsstroomventilator.

Nog meer ruimte bespaart de Katherm QK nano. Een puthoogte van slechts 70 mm en een putbreedte van slechts 165 mm kenmerken het apparaat. De Katherm QK nano wordt daar ingezet waar de ruimte voor convectorputoplossingen beperkt is en het ruimtevolume maximaal moet worden benut. In 2016 is de convectorput in de categorieën High Quality, Design en Functionaliteit bekroond met de Plus X Award.

Ontdek hier alle Kampmann vloerkokers