Luchttoevoervarianten voor Katherm-vloerconvectoren

In ieder geval sinds de coronapandemie weten we allemaal hoe belangrijk frisse lucht is. Men ging meer en bewuster regelmatig ventileren en nu wordt dat overal nauwlettend in de gaten gehouden. We weten inmiddels dat de aanvoer van frisse lucht in een ruimte de concentratie ziekteverwekkers doet afnemen en het besmettingsgevaar door virussen aanzienlijk vermindert.

Een andere belangrijke factor is de verlaging van het CO2-gehalte in de lucht die we inademen. Een te hoog CO2-gehalte in de lucht leidt tot vermoeidheid en zorgt voor een slechtere concentratie.

Had u dat geweten? Toevoerlucht uit de vloerconvector

Elk product uit onze vloerconvectorserie kan worden uitgebreid met luchttoevoerkanalen. In principe bieden we twee manieren aan om vloerconvectoren uit te breiden met luchttoevoer-functie. Elk product van de Katherm-serie kan worden uitgebreid met een 400 mm lang standaard luchttoevoerkanaal. Maar de kanalen kunnen desgewenst ook op de betreffende projectomstandigheden ter plaatse constructief worden aangepast.

Combinatie van vloerconvectoren met luchttoevoerkanalen

Katherm-luchttoevoerkanaal ZL is beschikbaar voor het complete assortiment vloerconvectoren. Dit is een 400 mm lang vloerkanaal, dat aan de betreffende Katherm-unit kan worden gemonteerd. Afhankelijk van de Katherm-variant zijn er verschillende aansluitmaten in ronde of ovale vorm verkrijgbaar.

1 Luchttoevoerkanaal met luchttoevoerverbindingsstuk 2 Verbindingsconsole 3 Luchttoevoerschuifafsluiter 4 Verstijvingsdwarsbalk 5 Geperforeerde plaat 6 Filter 

  

De luchtvolumestroom wordt ter plaatse via ingebouwde schuifelementen in de luchttoevoerkanalen geregeld. De behaaglijkheid speelt daarbij een grote rol en wordt tijdens de projectfase van vloerconvectoren in acht genomen. Wij helpen u bij de naleving van de actuele richtlijnen DIN EN 16798 Deel 1 en 2 en DIN EN ISO 7730.

Voorbeeldweergave – Katherm HK met luchttoevoerkanaal

  

Voordelen van luchttoevoerkanalen

  • Beschikbaar voor talloze kanaalbreedtes en -hoogtes
  • Luchttoevoer via de Katherm-vloerconvector
  • Lage luchtuitstroomsnelheden en dus een aangename luchttoevoer
  • Weinig geluidsontwikkeling bij een correct ontwerp
  • Lage investerings- en onderhoudskosten
  • Optisch doorlopende band ondanks de combinatie van Katherm-vloerconvector en Katherm-luchttoevoerkanaal ZL
  • Geen slijtageonderdelen/geen elektrische draaiende onderdelen

Luchttoevoermodules bij Katherm HK
Naast de variant waarbij primaire lucht via Katherm-luchttoevoerkanaal ZL in een ruimte wordt gevoerd, hebben wij voor ons high-end-apparaat Katherm HK speciale luchttoevoermodules ontwikkeld. Daarbij wordt de voorbehandelde primaire lucht onder de vloerconvector door geleid om vervolgens aan de gevelzijde door een gleuf te worden afgevoerd. Met een lage en turbulentiearme luchtuitstroomsnelheid wordt zo voor de ramen een optimale afscherming gecreëerd.

Katherm HK met luchttoevoermodules

De toegevoerde hoeveelheid lucht kan eenvoudig worden ingesteld. Dit wordt mogelijk gemaakt dankzij het variabele aantal luchttoevoermodules per kanaal en dankzij de schuifsluiter die tijdens lopend bedrijf kan worden ingesteld. Per luchttoevoermodule kan tot 60 m³/h primaire lucht worden toegevoerd. Vertrouw op ons advies en vind de passende configuratie.

Speciale constructies voor luchttoevoer

Ook met onze speciale constructies kunt u afhankelijk van het Katherm-model voorbehandelde primaire lucht verwarmen, koelen of zuivere luchtverversing realiseren. De oplossingen worden door ons individueel toegespitst op uw bouwproject samengesteld. Voor de constructie wordt de luchttoevoer direct in het kanaal ingepland. Hieronder tonen we u enkele voorbeelden.

Bij de Katherm NK-vloerconvectoren die volgens het principe van natuurlijke convectie functioneren, kunnen de luchttoevoeraansluitingen aan de zijkant of van onderaf aan het kanaal worden gemonteerd. De aansluitingen leiden tot hoger vermogen.

  

Bij Katherm QK zorgt de op elkaar afgestemde combinatie van geluidsarme EC-dwarsstroomventilator en hoogrendementconvector van koper/aluminium voor een optimaal binnenklimaat. De lucht kan op verschillende manieren in de ruimte worden gebracht. Hieronder vindt u twee voorbeelden voor luchtgeleiding met een separaat toevoerkanaal en een voorbeeld voor primaire luchtstroom door de convector.

Katherm ID is ontworpen voor verwarming en koeling. Primaire lucht wordt door stromingsgeoptimaliseerde nozzles naar de convector gevoerd, terwijl secundaire lucht in de convector wordt geïnduceerd.

  

Bij de Katherm QL spreken we van een verdringingsluchtsysteem voor tochtvrije verdringingsventilatie. Ook bij verwarmen kann verdringingslucht behaaglijk worden toegevoerd.

  

U ziet: Kampmann heeft veel knowhow wat primaire lucht uit de vloer betreft. Neem contact met ons op om ook voor uw project de passende oplossing te vinden. Vind hier uw contactpersoon.