De nieuwe Fan Coil KaDeck is lichter, stiller en duurzamer

De Fan Coil KaDeck is al sinds 2016 een succesproduct van Kampmann. 

Als je puur even naar de buitenkant kijkt, zorgt de KaDeck, net als andere plafondcassettes, voor koelere of warmere lucht. Indien nodig verdeelt het apparaat ook frisse lucht. Maar het grote verschil zit in de techniek van het apparaat. De Kampmann KaDeck gebruikt alle voordelen van een EC-dwarsstroomventilator om de lucht te verplaatsen en niet van een radiaalventilator, zoals gebruikelijk is bij plafondcassettes.

  

Kampmann heeft de ervaring van de afgelopen jaren en vooral de waardevolle meningen van klanten geïmplementeerd in een volledig geoptimaliseerde versie van het apparaat. Het nieuwe apparaat is lichter, stiller en duurzamer.

De KaDeck was altijd al goed om de volgende redenen …

  • Veel variatie qua vorm en kleur
  • Een bouwhoogte van slechts 165 millimeter
  • Hoogwaardig ontwerp
  • Efficiënt dankzij EC-technologie
  • Geen revisieopeningen nodig

Nu is hij nog beter vanwege de volgende redenen …

  • Nu ook beschikbaar als 4-pijpsuitvoering
  • Dubbele primaire luchtvolumes mogelijk
  • Onzichtbare condensaatpomp
  • Gemakkelijker te monteren dankzij lager gewicht
  • Ook drukverschilonafhankelijke ventielen kunnen worden geïntegreerd

De nieuwe KaDeck vertrouwt volledig op EPP

De afkorting staat voor 'Expanded Polypropylene' ofwel 'geëxpandeerd polypropyleen'. Het materiaal is ultralicht, zeer sterk, isolerend, recyclebaar. Allemaal redenen waarom dit materiaal een sleutelrol speelt in de nieuwe KaDeck: De EPP-isolatie zorgt voor een aanzienlijk lager gewicht, heeft een geluidsabsorberende werking en voorkomt warmteverlies.

Planners en architecten hechten er veel waarde aan dat airconditioningsystemen zo onzichtbaar mogelijk zijn. Het zou het beste zijn als ze zouden verdwijnen of opgaan in hun omgeving. Mocht de blik toch een keer op het apparaat vallen, dan is het in het belang van het interieurontwerp als het ontwerp past bij de rest van het interieur. En dat is precies wat de nieuwe KaDeck biedt: dankzij het hoogwaardige ontwerp van EPP met onzichtbaar hang- en sluitwerk is het apparaat over het algemeen uiterst onopvallend, maar zijn de details een lust voor het oog. Dir wordt extra ondersteund door de grote variatie aan kleuren van het apparaat. Naast de standaardkleur wit (RAL 9016) kan de kleur van de KaDeck naar wens van de klant worden aangepast. Zo is het luchtinlaatrooster na talrijke verzoeken van klanten nu niet meer grijs (RAL 9006) maar wit.

Fundamenteel nieuw

De nieuwe KaDeck is echter niet alleen 'EPPtimaliseerd', maar ook fundamenteel geoptimaliseerd: De luchtinlaat is nu voorzien van een permanent filter en het apparaat is makkelijker te monteren en schoon te maken dan zijn voorganger. Ook in de condensaatafvoer zijn optimalisaties doorgevoerd. En dankzij de bijna onzichtbare condensaatpomp en nieuwe motortechnologie is de KaDeck nog weer wat stiller.

Dankzij de lage bouwhoogte van slechts 165 millimeter is er ook sprake van een hoge mate aan flexibiliteit. Naast de gebruikelijke inbouw in een verlaagd plafond kan de KaDeck namelijk ook onder het plafond worden gemonteerd (bijvoorbeeld met een uitstroming aan 2 zijden); zelfs bij lage plafondhoogtes. En hij nog mooi gevormd ook nog. De KaDeck past trouwens ook in elke variant in een raster van 600 x 600 mm.

Montage- en onderhoudsvriendelijk apparaat

Zoals al genoemd, is de montage van de nieuwe KaDeck nu nog eenvoudiger dan bij zijn voorganger. Daarvoor zorgen de lichtere constructie, die zeer vriendelijk is voor de rug van de installateur en het geringe aantal onderdelen. Doordat er zo weinig KaDeck-componenten en losse onderdelen zijn, worden montagefouten voorkomen en is het apparaat betrouwbaarder.

In ons Research & Development Center worden producten niet alleen nieuw ontwikkeld, maar ook continu geoptimaliseerd. We willen van deze gelegenheid gebruikmaken om onze klanten te bedanken voor de goede, nauwe samenwerking en de constructieve feedback. Deze feedback wordt door onze productontwikkelaars gecontroleerd en verwerkt in de continue verbetering van onze producten.