De installatie van koelmachines/warmtepompen wordt vereenvoudigd door het gebruik van de hydrauliekbox. De verwarmingsinstallateurs kunnen zich kostbare ontwerp- en installatietijd besparen. Hun aangeboden assortiment wordt eindelijk uitgebreid met extra aantrekkelijke koeloplossingen.

De koeling van gebouwen kan ook voor installateurs interessant zijn, die zich tot dusver voornamelijk met verwarmingstechniek hebben beziggehouden. Ze hebben de knowhow om hun eigen gamma met koeloplossingen uit te breiden.

Kampmann Hydraulikbox Schema

Door de ontwikkelingen rondom de F-gassenverordening, worden koeloplossingen met kleine hoeveelheden koudemiddel steeds belangrijker. Zo wordt de combinatie koelmachine/warmtepomp met watergestuurde binnenunits voor de klimaatregeling steeds interessanter.

Kampmann maakt met de hydrauliekbox de installatie van deze klimaatregeling een stuk eenvoudiger. De box omvat alle belangrijke componenten voor de scheiding van het primaire en secundaire circuit en vergemakkelijkt zo enorm het dagelijks werk van vaklieden .

Alle componenten bevinden zich in een dampdiffusiedichte, met schuim geïsoleerde en stootvaste behuizing. Daardoor is de tijdrovende isolatie van de afzonderlijke componenten niet meer nodig.

Naast de RVS platenwarmtewisselaar en een vuilvanger is ook een circulatiepomp met regelbaar toerental geïntegreerd, die voor energiebesparend bedrijf zorgt.

De box is met diverse vermogens (12, 20 en 35 kW) als accessoire voor alle modellen van de KaClima koelmachines/warmtepompen verkrijgbaar. Door meerdere apparaten te combineren, is een nauwkeurige aanpassing ook bij hoger vermogen mogelijk.

Referenz Katherm

Om de koelmachine/warmtepomp en hydrauliekbox tot een doordacht koelsystem te completeren, staat een groot spectrum aan Kampmann apparaten ter beschikking. Naast de vloerconvector Katherm HK voldoen Fan Coil-varianten aan de eisen van de meest uiteenlopende soorten ruimtes. Daarbij kunnen de Katherm HK en Venkon Fan Coils, KaDeck en KaCool D zowel koelen als ook verwarmen.

De vloerconvector Katherm HK past perfect bij de aanhoudende architectonische trend naar grote glazen gevels. Hij integreert zich onopvallend in de ruimte en belemmert niet het uitzicht vanuit grote ramen. Als gevolg van de huidige isolatienorm neemt de vraag naar koeling van gebouwen toe. Daarvoor heeft Kampmann met de maximale bouwgrootte van de Katherm HK de ideale oplossing, ontworpen voor hoge koellasten. Katherm HK werkt met ventilatorondersteuning, waardoor gematigde aanvoertemperaturen zowel bij koelen als bij verwarmen (lagetemperatuur) worden bereikt.

In kantoren zijn Venkon Fan Coils als wand- of plafondapparaat een ideale oplossing. Deze worden gekenmerkt door snelle reactietijden dankzij ventilatorconvectie met toonaangevend minimaal bedrijfsgeluid.

Referenz KaDeck

Met de KaDeck biedt Kampmann een Fan Coil aan, waarbij de focus op de lage inbouwhoogte ligt. Als plafondinbouwvariant bedraagt deze slechts 160 mm. Afhankelijk van de plaatsing in de ruimte heeft de KaDeck één of twee luchtuitblaaslamellen. Het Coanda-effect wordt steeds optimaal benut, zodat de gekoelde lucht zich aan het plafond hecht en vervolgens tochtvrij in de ruimte zakt.

Dit behaaglijke binnenklimaat biedt ook de KaCool D, die in grote ruimtes zoals conferentiezalen of ook restaurants wordt toegepast. De AtmosFeel-technologie van de KaCool D zorgt voor optimale tochtvrije luchtgeleiding, zelfs bij grote volumestromen.

Op de site Koeling vindt u informatie over de belangrijkste onderwerpen rondom de koeling van gebouwen.