Toekomstzekere oplossing voor talrijke toepassingen

De TOP luchtverwarmer is een echt traditieproduct van Kampmann. Het kernidee is tot heden top en toch wordt het product, net als het hele assortiment luchtverwarmers, continu verder ontwikkeld en verbeterd. Daartoe behoort ook de nieuwste verandering in de complete productgroep luchtverwarmers en dus ook bij de TOP: alle producten werden consequent met EC-ventilatoren uitgerust. Daardoor voldoet de hele reeks nu en in de toekomst aan de ErP-voorschriften, aangezien de EC-motoren van de ventilatoren bijzonder energie-efficiënt zijn.

Außenansicht des Lufterhitzer TOP

Hoe werkt het?

De intelligente EC-elektronica zorgt ervoor dat het toerental traploos wordt geregeld. Dat leidt tot een optimaal motorbedrijfspunt over het gehele toerentalbereik. Elke ruimte krijgt precies die hoeveelheid energie die ze nodig heeft, zodat onnodig hoog verbruik wordt vermeden. Overigens genereert de TOP zo ook geen decibel meer dan nodig. Uiteindelijk bespaart dit duurzaam bedrijfskosten hetgeen een onovertrefbaar voordeel is ten opzichte van de AC-technologie, die al lang verouderd is.

Ontwerpzekerheid? Die biedt de TOP luchtverwarmer, omdat hij door zijn energie-efficiëntie ook in de toekomst voldoet aan de eisen van de Ecodesign-richtlijn van de Europese Unie voor energieverbruiksrelevante producten (ErP). Deze conformiteit van de serie TOP is door laboratoriumtests bewezen.

Ontwerpers kunnen ongeacht het vereiste vermogen vertrouwen op onze omvangrijke programma en de vele verschillende varianten. Voor de optimale verwarming van werkplaatsen in industrie en nijverheid, verkoopruimtes, magazijnen of sporthallen hebben we altijd de passende bouwgrootte. De TOP dekt een buitengewoon groot vermogensbereik af. Voor u betekent dat zekerheid, tijdbesparing en routine bij het ontwerp van uw toepassingen. Voor een zeer hoge warmtebehoefte en grote luchthoeveelheden hebben wij ook een nieuwe variant in het assortiment met een luchtvermogen dat de waarden van vergelijkbare producten op de markt ver overtreft.

Explosionsdarstellung des Lufterhitzer TOP

Ook qua geluidsemissies bewijst de TOP luchtverwarmer zijn kwaliteit. De met een geoptimaliseerd mondstuk gecombineerde sikkelvormige geluidsarme rotorventilatoren lopen zeer geluidsarm en garanderen zo een rustige werk- en verblijfsomgeving.

Bij steeds meer projecten wordt bij de klimatisering ook gebouwkoeling gewenst. De TOP C is hier voor beide de perfecte oplossing: afvoer van warmte- of koellasten.

Deze flexibele oplossing voor klimaatregeling wordt - zoals ook de andere luchtverwarmers - compleet in Duitsland geproduceerd. Nog meer zekerheid zonder meerprijs biedt de 5-jaar fabrieksgarantie voor alle TOP luchtverwarmers.

Power pack onder de luchtverwarmers – de bouwgrootte 8.

Power pack onder de luchtverwarmers - de bouwgrootte 8.

De innovaties en wijzigingen worden voortgezet bij onze nieuwe power pack, de bouwgrootte 8. Dit is momenteel de sterkste luchtverwarmer op de markt en wordt in hallen met een hoogte tot 20 m geïnstalleerd. Dankzij het nieuwe ontwikkelde mondstuk met een naloopwiel kan der lucht comfortabel vanaf het plafond naar de verblijfszone op de vloer worden verdeeld. Zonder extra elektrisch aandrijfvermogen kan men zo genieten van een hoger luchtvermogen. De omslachtige vervanging van filters op een dergelijke grote hoogte is ook niet meer nodig, omdat het apparaat zelfs in de recirculatiemodus zonder filters werkt.

De vele verschillende varianten en de talrijke accessoires van de TOP luchtverwarmers maken een configuratie op maat mogelijk. De verscheidenheid van de verschillende accessoires is ongewoon groot en wordt als modulair systeem aangeboden.

Warmtewisselaars

  • koper/aluminium voor eenvoudige toepassingen
  • staal verzinkt voor complexere toepassingen
  • kruisstroomwisselaar bij grote temperatuurspreidingen of bij stadsverwarming

Luchtgeleiding

  • eenrijige luchtgeleidingsjaloezie (standaard)
  • optioneel tweerijige luchtgeleidingsjaloezie of andere luchtverdelers
  • luchtuitlaat KaMAX voor comfortabele luchtverdeling in zeer hoge hallen

Er is ook een uitgebreid assortiment accessoires beschikbaar voor gebruik met recirculatielucht, menglucht of primaire lucht.

Hoe worden de luchtverwarmers geregeld?

De EC-ventilatoren die in de TOP luchtverwarmer worden toegepast, beschikken over een traploze toerentalregeling. De „intelligente“ motorelektronica detecteert een eventueel ontstane motorstoring en schakelt de ventilator automatisch uit. Voordeel: deze storing kan extern worden geanalyseerd, waarna een passende reactie volgt (uitschakeling). Voor de bediening en besturing zijn diverse bedieningseenheden beschikbaar, bijv. per thermostaat.

De bedrijfseigen besturing KaControl vormt daarbij een all-inclusive oplossing voor de regeling. Deze kan op diverse manieren in overkoepelende netwerken of gebouwautomatiseringssystemen zoals BACnet, Modbus of KNX worden geïntegreerd. Met verschillende varianten kunnen willekeurige gebouwautomatiseringsstrategieën worden gerealiseerd.

Außenansicht des KaControl Tableau SEL

KaControl Tableau SEL

KaControl tableau SEL

Via de optionele Modbus-interface kunnen apparaten met de regeling KaControl individueel of in groepen met af werk geprogrammeerde, overkoepelende Kampmann-installatieregelaars tot systemen worden gecombineerd. Met het KaControl tableau SEL kunnen bijvoorbeeld tot 60 secundaire-luchtapparaten in max. 24 groepen (zones) worden aangestuurd.

Centraal ventileren, decentraal klimatiseren

De TOP luchtverwarmers kunnen ook als onderdeel van het Hybrid ECO System worden gebruikt. Zo wordt de uiteindelijke besparing nog groter. Terwijl de TOP decentraal klimatiseert, zorgt een compact luchtbehandelingsapparaat centraal voor de ventilatie en warmteterugwinning.

Configureer hier uw TOP luchtverwarmer en pas hem precies aan op de betreffende ruimtelijke omstandigheden en technische eisen.

Heeft u nog vragen over het product of wilt u een advies? Uw persoonlijke contactpersoon helpt u graag verder.