Flexibiliteit voor een individueel behaaglijk klimaat

Kampmann levert een breed assortiment aan vloerconvectoren, die al in talloze projecten geïnstalleerd werden. Wij zijn een van de marktleiders op dit gebied en hebben tientallen jaren ervaring. Wij passen de systemen voor verwarming, koeling en ventilatie optimaal aan de architec-tonische omstandigheden aan en zorgen zo voor een individueel behaaglijk klimaat.

Voordat wij de talrijke mogelijkheden en varianten van de vloerconvectoren compact en met enkele voorbeelden voorstellen, willen wij nog even kort een vraag toelichten:

Hoe werken vloerconvectoren?

Een vloerconvector wordt, zoals de naam al zegt, in de vloer of in dubbele bodem geïnstalleerd. Afhankelijk van de uitvoering wordt hiermee de lucht in de ruimte verwarmd of gekoeld. De lucht stroomt via de warmtedrager (convector) omhoog en zorgt zo voor een aangenaam binnenklimaat. Behalve het verwarmen van een ruimte zorgt de vloerconvector ook voor afscherming van koude luchtstroom voor grote ramen, zodat deze niet beslaan. De vloerconvectoren zorgen voor een effectieve temperatuurregeling en worden optimaal in het interieur geïntegreerd. De units zijn in verschillende afmetingen en functies verkrijgbaar.

Zodra de vloerconvector in de vloer is geïnstalleerd, wordt deze met onze metalen rol- of lineaire roosters Optiline van aluminium, messing of roestvrij staal afgedekt. Indien gewenst zijn ook decoratieve houten roosters verkrijgbaar.

Overzicht vloerconvectoren

           

Veelzijdigheid voor optimale aanpassing aan de gebouwarchitectuur                 

Wij stellen u verschillende varianten van onze vloerconvectoren voor. De nadruk ligt daarbij op de beantwoording van de vraag: Met welke mogelijkheden kan een optimale aanpassing aan de gebouwarchitectuur worden bereikt? Klik hier om meer te weten te komen over de specifieke systeemvarianten.

De volgende varianten worden beschreven:

  • Speciale constructies zoals verstekhoeken, gebogen uitvoeringen of bv. kolomuitsparingen
  • Verbindingsmodules
  • Design roosters en roosteruitvoering 

Diversiteit van varianten voor de projectsector

Bij projecten wordt bij het interieurontwerp veel flexibiliteit geëist. Speciale constructies, waarbij de vloerconvectoren aan individuele omstandigheden moeten worden aangepast, zijn daarbij al bijna normaal. Wij zijn in staat Katherm vloerconvectoren voor alle geometrieën inclusief verstekhoeken, gebogen uitvoeringen, kolomuitsparingen of afschuiningen te leveren. Zelfs voor moeilijke locaties vinden wij zo altijd de passende oplossing. Het opmeten doen onze specialisten voor u. Hier ziet u een overzicht van de vele mogelijkheden.

                 

Project voorbeeld uitsparing met afdekplaat

Ter plaatse worden de vloerconvectoren door een naar binnen lopend gevelelement onderbroken. Het element wordt aan beide zijden door een afdekplaat omsloten.

Gedeelte van de maattekening met exacte afmetingen

                      

Project voorbeeld met verstek

De producten worden zo goed mogelijk verpakt. De in verstek geconstrueerde vloerconvectoren worden standaard geleverd met een kunststofafdekking voor het randprofiel ter bescherming tijdens de bouwfase (hier groen weergegeven). Bovendien biedt een houten montageafdekking bescherming tegen vuil en beschadiging van de kanalen tijdens de verdere bouwperiode. Ook de compensatie van een afwijkende vloeropbouw is geen probleem.

Foto van de bouwplaats met geïnstalleerde kanalen en na voltooiing incl. rooster

                        

Project voorbeeld kolomuitsparing

Ook direct voor de ramen geplaatste kolommen zijn geen probleem voor de uitvoering en installatie van vloerconvectoren. Dit wordt opgelost door een aan beide zijden aangebrachte afdekplaat of door een kolomuitsparing direct in het rooster.

Constructietekeningen voor hoekige en ronde zuiluitsparingen

                   

Verbindingsmodules zorgen voor meer flexibiliteit

Kampmann voldoet aan de architectonische eisen en voert deze zo uit dat er uiteindelijk een esthetisch totaalbeeld zonder storende onderbrekingen ontstaat. Katherm vloerconvectoren kunnen met standaard verbindingsmodules flexibel aan de bouwkundige omstandigheden worden aangepast, zonder voorafgaand opmeten. De aanpassing op maat ter plaatse gebeurt slechts in enkele werkstappen. De klant profiteert van kortere levertijden en een snelle afwikkeling ter plaatse.

De onderstaande afbeeldingen verduidelijken de vele mogelijkheden en tonen de verbindingsmodule die ter plaatse individueel kan worden aangepast.

  

Groot assortiment designroosters en roosteruitvoeringen

Kampmann roosters van hoogwaardige materialen passen perfect - ook in rondingen, hoeken en afschuiningen. Ze voldoen aan elke eis aan belastbaarheid, functionaliteit en design. Het samenspel van rooster en randprofiel zorgt uiteindelijk voor een nauwsluitend totaalbeeld en biedt optimale aanpassing aan de gebouwarchitectuur.

Volgende roosteruitvoeringen zijn verkrijgbaar:

Rol- en lineaire roosters

  • Aluminium, natuur geëloxeerd, messing geëloxeerd, zwart geëloxeerd, brons geëloxeerd
  • Aluminium, gebronsd, gecoat DB 703
  • Messing, natuur CuZn 44
  • Roestvrij staal, natuur, gepolijst

Houten roosters

  • Eiken, beuken, merbau of ahorn, telkens natuur gelakt of geolied

Voor alle roosters zijn randprofielen van bijpassend materiaal en oppervlak verkrijgbaar.

Kleine tip die kosten bespaart: Kampmann producten staan voor duurzaamheid. Draai de roosters maar om. Ze kunnen aan beide zijden worden gebruikt en alles zier er weer als nieuw uit.

Onze projectafdeling ondersteunt u bij uw bouwproject. Wij zorgen voor een maximaal resultaat, ook als dat in de planning betekent dat verschillende Katherm modellen verschillende functies moeten overnemen. Wij ontwerpen de systemen en passen deze aan de gebouwgeometrie aan. Wij bereiden ook de logistiek naar de bouwplaats en op de bouwplaats perfect voor. Alle pakketten zijn nauwkeurig geëtiketteerd zodat elke geplande positie concreet aan elke eenheid kan worden toegewezen – het geheel uiteraard gesorteerd per verdieping. Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Vind hier uw individuele contactpersoon.

Daarnaast vindt u hier diverse tools ter ondersteuning, zoals berekeningsprogramma’s, BIM-gegevens en CAD-tekeningen.