Verwarmings- en koeltoestellen geschikt voor toepassing met een warmtepomp

Heat Pump ready

Wat de reden voor uw belangstelling in oplossingen voor een warmtepomp ook is, bijvoorbeeld lagere bedrijfskosten of duurzaamheid, met het toepassen van een warmtepomp investeert u in een toekomstbestendige installatie.

Bij ons vindt u dan ook een ruim aanbod apparaten die geschikt zijn voor een warmtepomp: ook wel aangeduid als 'Heat Pump ready'. Kies onze producten met dit label voor een toekomstbestendige verwarmings- en koelsysteem.

Lage temperatuurapparaten voor elk toepassingsbereik

Hier draait het om:

Apparaten voor lage temperatuursystemen
Naast warmtepompen zijn ook andere systemen geschikt voor de afschaffing of vermindering van fossiele energiebronnen. Namelijk apparaten die in het lage temperatuurbereik werken. Welke temperaturen er ook worden toegepast, efficiëntie ontstaat pas in combinatie met zuinige afgifteapparatuur. Alle onze producten met het label 'Heat Pump ready' zijn hiervoor reeds ontworpen.

Ruime keuze voor industrie en privéwoning
Het grote voordeel voor u is dat we voor veel verschillende ruimtes en soorten gebouwen altijd het juiste apparaat kunnen aanbieden. De mogelijkheden voor een combinatie met een warmtepomp zijn veelzijdig. Hieronder vindt u een selectie.

Eenvoudig uitgelegd: het warmtepompsysteem

Het basisidee is niet onbekend. Een warmteopwekker voorziet afgifteapparatuur van warm water voor klimaatbeheersing van die ruimtes. Wat voorheen een gasverwarming was, is tegenwoordig een warmtepomp. De afgifteapparatuur in de ruimte zijn tegenwoordig voorzien van ventilatoren, terwijl voorheen wellicht een radiator werd gebruikt. Door ventilator ondersteunde apparaten behaal je namelijk vooral op lage systeemtemperaturen snel het 3- tot 4-voudige aan vermogen ten opzichte van conventionele radiatoren.

We ondersteunen de adviseur en installateur overigens graag bij alle vragen omtrent hydrauliek, bijvoorbeeld met onze hydrauliekbox die de montage voor u aanzienlijk zal vereenvoudigen.

Schematische Zeichnung Hydraulikbox
Van fancoils als wandapparaat of in het plafond tot en met vloerconvectors: wij bieden altijd de juiste oplossing voor warmtepompsystemen met comfort.

Redenen voor een lage temperatuur

Bij vrijwel alle verwarmingssystemen is de temperatuur van het verwarmingswater doorslaggevend voor een efficiënt gebruik. Bij een klassieke gasverwarming betreft dit circa 75 °C warm water dat naar de verwarmingselementen stroomt. Hierbij is sprake van een hoog temperatuursysteem. Hoe warm dit water precies moet zijn, hangt af van de gekozen combinatie van warmteopwekker (gasverwarming) en afgifeapparatuur (verwarmingselement). Als in plaats van een gasverwarming een warmtepomp met geschikte afgifteapparatuur wordt gebruikt, is sprake van een laag temperatuursysteem met water dat een temperatuur van ongeveer 35 °C heeft.

Hoge watertemperaturen zijn minder efficiënt dan lage watertemperaturen. Daarbij nemen energiebehoefte, verwarmingskosten en natuurlijk ook broeikasgasemissies toe.

Bepaalde warmtepompen kunnen weliswaar ook temperaturen boven 55 °C bereiken, maar dat gaat altijd ten koste van de efficiëntie. De warmtepompen met systeemtemperaturen van 35 °C in plaats van 55 °C zijn al snel 25 tot 35% efficiënter en dus zuiniger. Let dus op ons 'Heat Pump ready'-label als u op zoek bent naar producten die bij een warmtepomp passen.

Heat Pump City

Welke weg is Heat Pump City?

Ben je, in een omgeving waar het tijdperk van fossiele verwarming voorbij is, nog steeds op zoek naar jouw weg? We geven je graag wat begeleiding. Gelukkig is Heat Pump City niet zo anders. Want bij warmtepompsystemen is de warmteopwekker weliswaar nieuw, maar planners en vakmensen hebben toegang tot een van de grootste productassortimenten voor ruimte-units. Altijd geschikt voor elke toepassing.

Welkom in het tijdperk van lage temperaturen.

Welkom in Heat Pump City!

Warmtepompen voor kantoorgebouwen

Veel bedrijven hebben te kampen met stijgende energieprijzen. Een logische oplossing hiervoor is een warmtepomp in combinatie met decentrale apparaten voor de klimaatbeheersing van kantoren.

Katherm HK

Katherm HK

Deze units zijn speciaal ontwikkeld voor het gebruik voor glasgevels tot aan de vloer en zorgen door ventilator ondersteunde convectoren voor een behaaglijke klimaatbeheersing in kantoren, vergaderruimtes of foyers, zonder het uitzicht te belemmeren.

De intelligente interne luchtgeleiding beschermt de ruimten tegen koude lucht afkomstig van het raam in de winter, of tegen warme lucht in de zomer.

De Katherm vloerconvector is volledig in de vloer geïntegreerd, zodat u alleen het afdekrooster ziet.

🠖 Katherm HK
Kadeck

KaDeck

Het plafondapparaat verdwijnt, op de een bescheiden frontafdekking na, volledig in het verlaagde plafond van de ruimte. Luchtinstroom en luchtuitlaat bevinden zich in deze frontafdekking en zijn zodanig ontworpen dat zelfs in lage ruimten geen tocht ontstaat.

De KaDeck is met een inbouwhoogte van slechts 16 cm. het vlakste plafondapparaat in zijn klasse.

🠖 Fan Coil KaDeck

Warmtepompen voor industriële hallen

In productiehallen, magazijnen en logistieke gebouwen zijn ook in tijden van warmtepompen in combinatie met luchtverwarmers geschikt voor een zuinig en behaaglijke klimaatbeheersing.

In nieuwe gebouwen wordt de warmte-energie dan weer uitsluitend door warmtepompen ter beschikking gesteld. In bestaande gebouwen wilt u wellicht alleen een combinatie van warmtepomp en luchtverwarmer toevoegen om een bestaande gasverwarming aanzienlijk te ontlasten of, op termijn, te vervangen.

Lufterhitzer TOP

TOP

In hallen met hoge plafonds zorgt onze speciale lage temperatuurvariant van de TOP-luchtverwarmer voor een effectieve luchtmenging.

Met de juiste accessoires voor een exacte luchtgeleiding ontstaat in de verblijfsruimten een klimaat zonder tocht. Opgestuwde warmte onder het plafond die vaak bij hoge temperatuursystemen ontstaat, gaat niet verloren, maar wordt in beweging gebracht en hergebruikt om de hal optimaal te verwarmen.

🠖 TOP
Ultra Allround

Ultra Allround

De voorheen 6-kantige Ultra in een nieuwe ronde behuizing transporteert warme lucht in hallen tot zeven meter hoogte effectief naar de verblijfsruimte en zorgt daar voor een behaaglijk klimaat.

Met de Ultra Allround kunt u bovendien gebruik maken van de koelfunctie van de warmtepomp. De ronde behuizing verdeelt gekoelde lucht in alle richtingen, die vervolgens langzaam daalt en zich met de omgevingslucht in de hal mengt. Een aanzienlijke meerwaarde voor warme zomers, bij een hoge mate aan proceswarmte of bij exacte productieprocessen.

🠖 Ultra Allround

Warmtepompen voor hotels

Hotelgasten verwachten vandaag de dag dat hun kamer aangenaam op temperatuur is.

De hotelexploitant wil graag deze service bieden maar met lage bedrijfskosten. Warmtepompen zijn perfect geschikt voor beide vereisten en duidelijk duurzamer dan de tot nu toe bekende split-apparaten waarbij grote hoeveelheden koelmiddel door het gebouw circuleren. Dit koelmiddel is slecht voor het klimaat, giftig en brandbaar. Warmtepompen transporteren alleen op temperatuur gebracht water naar de kamers om de fancoil units een aangenaam binnenklimaat te laten verzorgen.

Fancoil Venkon

Venkon

De Kampmann Venkon is de stilste fancoil in zijn klasse. Dat is met name in hotelkamers van belang voor een ontspannen verblijf.

De Venkon conditioneert de ruimte door de op temperatuur gebrachte lucht langs het plafond te bewegen, voordat deze met een onopgemerkte snelheid daalt. Dat is absoluut behaaglijk en kan door de gast, binnen een vastgestelde mate van efficiëntie, individueel worden gereguleerd.

🠖 Venkon
Fancoil KaCool D AF

KaCool D AF

Hotels zijn multifunctionele gebouwen. Naast hotelkamers zijn er grote ruimtes zoals vergaderzalen, restaurants of een foyer. In deze ruimten komt onze fancoil KaCool D AF goed van pas. Een plafondcassetteunit voor toepassing met een warmtepomp om te verwarmen en te koelen.

'AF' is overigens de afkorting van 'AtmosFeel' en staat voor een design waarmee wij voor een absoluut tochtvrije luchtgeleiding langs het plafond verzorgen.

🠖 Fan Coil KaCool D AF

Warmtepompen voor thuis

De mythe dat een warmtepomp in een woning alleen met vloerverwarming goed zal functioneren is al lang achterhaald. Door ventilator ondersteunde radiatoren, ook wel warmtepompradiatoren of lage temperatuurradiatoren genoemd, zijn een comfortabele oplossing voor thuis.

PowerKon LT

PowerKon LT

Onze PowerKon LT, voorzien van ventilatoren, is het best geschikt voor gebruik in nieuwbouw of renovatieprojecten.

Want met de PowerKon LT kan zonder problemen van een gasverwarming naar een warmtepomp worden overgestapt. Dit eventueel met een aanvullende koelfunctie indien het leidingwerk dit toelaat.

🠖 Powerkon LT

Koelen met warmtepompen

Veel warmtepompen beschikken momenteel standaard over een koelfunctie.

Ze voorzien betreffende ruimteapparaten dus niet alleen van warm, maar ook van koud water waarmee ze uw gebouw kunnen koelen. Al naar gelang het gewenste koelvermogen is hiervoor extra isolatie van de leidingen en afvoer van eventueel condenswater noodzakelijk. Deze koelfunctie dient gedurende het engineeren berekend te worden om meer plezier aan dit extra comfort te beleven.