Verwarmingselement voor warmtepompen PowerKon LT

Verwarmen en koelen met warmtepompen in bestaande en nieuwe gebouwen

Bij vrijwel alle verwarmingssystemen is de temperatuur van het verwarmingswater doorslaggevend voor een efficiënt gebruik. Hoe warm dit water precies moet zijn, hangt af van de gekozen combinatie van warmteopwekker en warmteverbruiker.

Want als een gasverwarming bijvoorbeeld door een warmtepomp wordt vervangen, moet de aanvoertemperatuur worden verlaagd. De uitbreiding met een warmtepompradiator maakt bijzonder lage aanvoertemperaturen bij een gelijktijdig hoog vermogen mogelijk.

PowerKon LT in detail

Beweeg met de muis over de PowerKon LT om de binnenkant te bekijken.

Voordelen van een warmtepompradiator

  • Toenemende efficiëntie
  • Lage energiebehoefte
  • Minder verwarmingskosten
  • Afgenomen broeikasgasemissies

PowerKon LT

Alle (technische) details over de warmtepompradiator.

→ Direct naar de detailpagina

Heat Pump ready

Lees hier meer over warmtepompsystemen.

→ Eenvoudig uitgelegd: lage temperatuur

PowerKon LT: De warmtepompradiator voor thuis

De mythe dat een warmtepomp in de eigen woning alleen met vloerverwarming zou functioneren, is al lang achterhaald. Door een ventilator ondersteunde radiatoren, ook wel warmtepompradiatoren of lagetemperatuur-radiatoren genoemd, zijn een comfortabele oplossing voor thuis.

De PowerKon LT is het best geschikt voor gebruik in de nieuwbouw, bijvoorbeeld om volledig van de koelfunctie van de warmtepomp te profiteren. Het apparaat is echter zeer populair in bestaande woningen. Want met de PowerKon LT kan zonder problemen van een olie- of gasverwarming op een warmtepomp worden overgestapt.

Al naargelang de leidingen en de wens van de klant zelfs inclusief koelfunctie.

→ Alle details over de PowerKon LT
PowerKon LT

Warmtepomp in het hoge temperatuurbereik

De PowerKon LT maakt volledig gebruik van de voordelen van de warmtepomp: lage aanvoertemperaturen van 35 °C.

Warmtepompen zijn wel in staat hogere temperaturen te leveren, maar dat is niet efficiënt.

Een lagetemperatuursysteem van 35 °C met een PowerKon LT werkt 25 tot 35% zuiniger dan een hogetemperatuursysteem van rond de 55 °C.

Gedetailleerd overzicht
PowerKon LT

PowerKon LT – Radiator voor het lagetemperatuurbereik

  • Hoog warmtevermogen bij lage systeemtemperaturen
  • 25 % hogere efficiëntie van de warmtepomp mogelijk vergeleken met hogetemperatuursystemen
  • Het gebruik van de koelmodus van de warmtepomp is mogelijk
  • Intuïtief touchdisplay
Gedetailleerd overzicht

PowerKon LT: Vermogensgegevens

Via het display van de PowerKon LT kunnen verschillende vermogensstanden met bijbehorende geluidsdrukniveaus worden ingesteld. In automatisch bedrijf neemt de regeling van de PowerKon LT de aanpassing van de ventilator op het benodigde vermogen van de radiator op zich.

Alternatief is er handmatig keuze uit drie standen, om bijvoorbeeld op stand III het maximale vermogen te verkrijgen en ervoor te zorgen dat de ruimte snel opwarmt of omgekeerd op stand I een zo stil mogelijke werking te bereiken.

PowerKon LT

Koelen met lagetemperatuurapparaten

De PowerKon LT kan ook worden gebruikt voor de koeling van een ruimte. Daarvoor wordt deze door de warmtepomp van koud water voorzien. Er wordt hierbij verschil gemaakt tussen droge en vochtige koeling. Een droge koeling is altijd mogelijk als de warmtepomp over een koelfunctie beschikt.

De vochtige koeling maakt dankzij duidelijk lagere watertemperaturen zeer hoge koelvermogens mogelijk, maar in dit geval is ook een condensaatafvoer van de PowerKon LT naar bijvoorbeeld het afvalwaternet nodig en moeten de pijpleidingen tegen dampdiffusie geïsoleerd zijn.

PowerKon LT

Afmetingen van de warmtepompradiator

De afmetingen van de warmtepompradiator PowerKon LT zijn een belangrijke factor bij het kiezen van het juiste verwarmingssysteem voor uw huis. Een te grote of te kleine radiator kan problemen veroorzaken en het rendement van uw verwarmingssysteem beïnvloeden.

De warmtepompradiator is verkrijgbaar in verschillende maten en uitvoeringen om aan individuele behoeften en eisen te voldoen. De optimale afmetingen van de PowerKon LT zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de ruimte waarin de radiator wordt geïnstalleerd en het vereiste verwarmingsvermogen. In de regel is de PowerKon LT verkrijgbaar in drie verschillende afmetingen. De afmetingen zijn 780 mm, 1030 mm en 1220 mm breed met een hoogte van 618 mm en een diepte van 141 mm.

PowerKon LT