Supermarkt aktiv & irma, Oldenburg

Een succes – de ietwat andere supermarkt

Opdrachtgever: M u. L Grundstücksgesellschaft

plaats: Oldenburg

Of het nu een discounter of een volledig assortiment winkel is – supermarkten zien er meestal hetzelfde uit, op zijn minst aan de buitenkant: rechthoekige utiliteitsgebouwen zonder opsmuk. Dat het ook heel anders kan, bewijst de nieuwe supermarkt van de regionale winkelketen 'aktiv & irma' in Oldenburg. Het ontwerp bestaat uit drie met elkaar versmolten cirkels. Dynamische bogen doorsnijden als puien de baksteenbouw. Het geheel verspreidt een nostalgische charme die zich binnenin voortzet. Helemaal niet nostalgisch maar uiterst modern is daarentegen het concept voor de klimaatregeling dat eveneens buiten begint om in de winkel zelf zijn werking te ontplooien.

Op elke van de drie cirkels van het gebouw is een luchtbehandelingsapparaat van Kampmann geïnstalleerd. Deze zijn exact aangepast aan de te behandelen luchtvolumes: de luchtvolumestromen bedragen 4200 m³/h voor zone 1, 8800 m³/h voor zone 2 en 4900 m³/h voor zone 3. Bij de zones 1 en 2 zijn de luchtbehandelingsapparaten onderdeel van het Hybrid ECO System van Kampmann. Hierbij zorgt het luchtbehandelingsapparaat puur voor de ventilatie en warmteterugwinning. De (eventueel voorbehandelde) lucht wordt via een kanaal systeem naar de zich in de ruimte bevindende secundaire lucht apparaten geleid die de verse lucht opnemen en afsluitend verwarmen respectievelijk koelen. Deze ErP-conforme oplossing is niet alleen maximaal efficiënt, omdat het luchtbehandelingsapparaat alleen werkt als er behoefte aan verse lucht is; het toestel bespaart ook ruimte en daarmee bouwkosten.

Ultra plafondapparaat fungeren binnen in de ruimte als secundaire lucht apparaten; echte Kampmann-klassiekers voor exclusieve grote ruimten zoals de aktiv & irma-supermarkt er zonder twijfel een is. Galaxis-stralingspanelen completeren het concept in de verkoopruimte, terwijl in het magazijn de oerdegelijke, uiterst efficiënte TOP-luchtverhitters hun werk doen. Tenslotte zijn er nog de Diafort-dakventilatoren die bij een koelmiddel alarm van de eenrichtings-luchtbehandelingsinstallatie zorg dragen voor de ontluchting van het magazijn.

Ingebouwde produkten

Ultra

Ultra

Plafondapparaat voor de verwarming, koeling, ventilatie van exclusieve grote ruimten.