EPD's voor airconditioners

Als sleutelbranche voor de energietransitie en daardoor met een enorme verantwoordelijkheid voor toekomstige generaties, heeft de technische gebouwenuitrusting een belangrijk instrument voor een duurzame ontwikkeling van de bouwsector in handen. Om hiermee rekening te houden, willen planningsexperts op het gebied van technische installaties producten gebruiken die hulpbronnen sparen en CO2e* besparen. Zo wordt duurzaamheid een vaste factor in de beslissing voor het ene systeem en tegen een ander.

Dit kan alleen met betrouwbare gegevens die begrijpelijk worden verwerkt en waarmee goed te werken is. Dat is precies wat u van ons krijgt in de vorm van onze intuïtieve rekenhulpmiddelen en de geverifieerde Environmental Product Declarations, kortweg EPD's.

*CO2 of CO2e?

De term CO2 wordt vaak afgekort gebruikt om broeikasgassen aan te duiden. De term CO2-equivalent of de afkorting CO2e, die we hieronder zullen gebruiken, zou beter zijn.

Goede redenen om met duurzaamheidsgegevens te werken

Klimaattechnische producten selecteren op basis van duurzame overwegingen is niet langer alleen nog maar een gedachte die goed is voor het imago. Het gaat om tastbare voordelen voor het milieu, voor toekomstige generaties, maar ook voor iedereen die bij het project is betrokken.

Layer 1
Layer 2
Layer 3
Layer 4
Layer 5
Layer 6

Changing the Game

Gegevens over de ecologische balans van bouwproducten zijn belangrijk voor de certificering van gebouwen met duurzaamheidskeurmerken. Voor steeds meer bouwprojecten worden namelijk alleen bouwmaterialen gebruikt waarvan de impact op het milieu aantoonbaar is. Deze trend zal zich ook in de technische gebouwenuitrusting doorzetten. Kwalitatieve productgegevens worden daarom een selectiecriterium voor technische installatieplanners en -bouwers.

Onze betrouwbare duurzaamheidsdocumentatie maakt uw werk in het certificeringsproces gemakkelijker en zorgt ervoor dat u waardevolle punten verzamelt voor het gewenste gebouwcertificaat.

Maar een duurzame technische installatie- en bouwsector is meer dan bureaucratie. Wanneer professionele planners op het gebied van technische installaties hun producten niet alleen selecteren op prestatie en prijs, maar ook op basis van milieuvriendelijkheid, is dat niets minder dan een doorbraak. Efficiëntie materialen die hulpbronnen ontzien, korte transportroutes en een uitgebreide recycling worden relevante factoren voor planningen. Klinkt logisch? Doe mee!