De klassieker Katherm QK wordt aangevuld met de Katherm QK nano

De impuls voor de nano kwam uit London: Net als in vele exportmarkten varieert de vloeropbouwhoogte hier tussen 400 mm bij commerciële gebouwen en slechts 100 mm bij woongebouwen. Dat stelt andere eisen aan de opbouwhoogtes van convectorputverwarmingen. Ook hier bij ons wordt de vloeropbouwhoogte meer en meer een thema voor de bouwplanning. Want hoe kleiner de betreffende vloerdikte, des te groter is de behoefte aan een lage convectorputverwarming. Kampmann heeft met de Katherm QK nano nu de perfecte aanvulling op de beproefde klassieker Katherm QK gecreëerd.

De twee letters QK hebben staan echt ergens voor. QK staat voor "Querstromventilator Konvektion", oftewel dwarsstroomventilator-convectie, het technische hart van de al in twee decennia beproefde Katherm QK. Door de technische en fysische kwaliteit van de convectorputverwarming is dit topproduct zeer geliefd bij planners. Met een puthoogte van 112 mm past ze perfect bij de ruimtevereisten van de modernste ruimteklimaten, met name bij grote, tot de vloer doorlopende ramen: gisteren, vandaag, morgen.

De beproefde klassieker krijgt van Kampmann met de Katherm QK nano een aanvulling in het portfolio van kwalitatief hoogwaardige convectorputverwarmingen. De kleine toevoeging 'nano' geeft het fysische verschil aan: aan de buitenkant zijn de puthoogte en -breedte geringer, aan de binnenkant zijn de ventilator en de warmtewisselaar kleiner. Concreet: ten opzichte van de QK is de puthoogte van de QK nano gereduceerd van 112 mm tot 70 mm, waardoor de benodigde vloeropbouw 42 mm lager kan zijn. Voor planners is de daardoor potentiële reductie van de vloeropbouw bij gebouwen met één of meer verdiepingen zeer relevant en aantrekkelijk!

Katherm QK nano trench heating system

De nieuwe Katherm QK nano

In aanvulling op de Katherm QK met putbreedtes van 182, 207 en 232 mm is met de Katherm QK nano en een putbreedte van 165 mm de ontwikkeling van een vierde, extreem slanke variant van de convectorputverwarming geslaagd. Die over meer nano-parameters beschikt zoals het nieuwe FineLine-rooster van staal. De combinatie van geringe breedte van de QK nano, de roosterstructuur en de talrijke kleurvarianten van het FineLine-rooster maken dat het product een perfecte esthetische en individuele aanvulling is op moderne bouwprojecten, met name voor woon- en kantoorgebouwen, bestuursgebouwen alsook hotels. Bovendien is de diepte van het raamprofiel van 18 mm bij de QK meer dan gehalveerd tot 8 mm bij de nano-variant. De planners van Kampmann zijn er technisch in geslaagd om ondanks de aanzienlijk kleinere afmetingen de technische prestaties van de Katherm QK volledig te evenaren: "Ook al zijn de ventilator en de warmtewisselaar bij de QK nano kleiner, door een geschikte plaatsing is het gelukt om betere prestaties te realiseren, waardoor de QK nano prestatietechnisch volledig vergelijkbaar is met de QK", zegt productmanager Marcel Rakers. Hij is overtuigd door het hoogwaardige design, de bekende Kampmann-kwaliteit en de innovaties waardoor met veel geringere afmetingen dezelfde prestaties worden geleverd. Nu al is het jongste lid van de Katherm QK-familie drie keer bekroond met de Plus X Award in juist de categorieën High Quality, Design en Functionaliteit.

De nieuwe Katherm QK nano is vooral in ruimtes en vloeren op zijn plaats waar optimale efficiëntie en esthetiek is vereist. Door de combinatie van een fluisterstille EC-dwarsstroomventilator en een hoogrendementsconvector zorgt het apparaat voor een optimaal binnenklimaat. Door de vele varianten en talloze accessoires is de nieuwste Kampmann-convectorputverwarming voorbestemd voor grote kantorencomplexen. En vooral hiervoor vormt de nano-oplossing de ideale aanvulling op de Katherm QK-familie!

KATHERM QK NANO:

  • minimale afmetingen garanderen dat het ruimtevolume maximaal wordt benut
  • nieuw, verfijnd FineLine-rooster met passende raamprofiel voor een perfecte look
  • kies uit: een 24V-regeling, een elektromechanische regeling of het regelsysteem KaControl
  • integratie in KaControl-netwerken of gebouwautomatiseringssystemen zoals KNX, Modbus of LON mogelijk