Tot het assortiment van meet-, stuur- en regeltechniek (MSR) behoort de complete MSR-techniek met alle voor automatisch bedrijf noodzakelijke regel- en bewakingsfuncties voor de apparatuur- en koelregeling. Het kernpunt is een vrij programmeerbaar DDC-substation met alle vereiste in- en uitgangen (I/O) of een compacte regelaar met minder functies.

Met de DDC-stuur- en regelsystemen is voor de regeling van de luchtbehandelingsapparaten de modernste besturingstechnologie met vele comfortfuncties beschikbaar. Daardoor kunnen installaties via modem op afstand worden bewaakt en bediend en aan bedrijfsgegevensanalysesystemen worden gekoppeld. Optioneel is de koppeling aan bestaande gebouwbeheersystemen via BACnet, LON, ModBUS altijd mogelijk.

Webgebaseeerde bediening via de Ethernet-interface TCP/IP met volledig grafische gebruikersinterface volgens DIN 1946 is bij beide regelaars voorgeprogrammeerd. De gebruikersinterface kan ook in een LAN worden geïntegreerd, waardoor bediening met elke internetbrowser mogelijk is.

Als bouwkundige of procesinterne factoren een regeling door de klant vereisen, dan kan het Nova-schakelkastconcept op diverse manieren worden aangepast.

  • Opschakeling via de bovengenoemde busprotocollen
  • Apparaat inclusief veldapparaten vooraf op de klem aangesloten
  • Apparaat inclusief veldapparaten vooraf op de kabelboom aangesloten
  • Apparaat inclusief veldapparaten kan direct worden aangesloten
  • Apparaat zonder veldapparaten

Natuurlijk bieden wij schakelkastafmetingen die voldoen aan VDE01100 en bieden de nodige reserves voor installaties achteraf.

Indien noodzakelijk verstrekken wij verwarmingsbewijzen volgens VDE 660-600 voor ons machineschakelkasten.

Bediening NOVA SmartControl

  

NOVA SmartControl

  

Regeling KaControl

terug naar het RLT-apparaat