Specialist in vrij geplande, centrale RLT luchtbehandelingskasten

De naam NOVA staat binnen de TGA-branche in heel Europa garant voor hoogwaardige kwaliteit, precisie en betrouwbaarheid op het gebied van airconditioning- en ventilatietechniek: NOVA uit Donaueschingen is specialist in vrij geplande, centrale RLT luchtbehandelingskasten. Er werken een kleine 150 werknemers voor NOVA, deze bieden ‘kant-en-klaar aan te sluiten’ oplossingen met geïntegreerde MSR- en koudetechniek aan. Sinds 2011 behoort NOVA Apparate GmbH tot de Kampmann-groep.

Karte der NOVA Aussendienstgebiete

2017
NOVA introduceert een volledig nieuwe behuizingstechnologie die klanten aanzienlijke voordelen biedt. Ook op grond van zijn apparatuur, zoals de NOVA HighLine met Ka2O-technologie, behoort NOVA tot de meest innovatieve fabrikanten van RLT luchtbehandelingskasten.

2011
Kampmann GmbH participeert in NOVA. Dankzij het samenwerkingsverband dat hierdoor is ontstaan kunnen onze klanten en partners centrale en decentrale klimaattechniek uit één hand betrekken. De zakelijke leiding is in handen van Patrick Honer en Hendrik Kampmann.

1993
De nieuw opgerichte afdeling ‘Koude- en MSR-techniek’ houdt zich bezig met de uitbreiding van het productgamma.

Vanaf 1970
De bedrijfstakken ‘Boilers’ en ‘Luchtbehandelingskasten en airconditioning’ worden uitgebreid.

1956
De firma ‘Heizungsbau Honer’ heet voortaan NOVA Apparate GmbH. In die periode exploiteert het bedrijf verwarmingssystemen in heel Duitsland.

1951
Karl Honer richt het bedrijf ‘Heizungsbau Honer’ in Donaueschingen op.

Directie van NOVA Apparate GmbH

The gentlemen of the NOVA management smile into the camera, Mr. Honer, Mr. Kampmann, Mr. Kotting and Mr. Zimmermann.