Nieuw designapparaat Ultra Allround
voor open plafonds

Op lage temperaturen verwarmen en koelen

Ze zijn niet meer weg te denken uit verkoopruimtes en industriële hallen: de luchtverwarmers van Kampmann. Ze zorgen voor een optimaal klimaat en behaaglijkheid in de verblijfsruimte. Om ook te voldoen aan de toegenomen eisen aan het design, hebben we niet alleen technisch, maar ook optisch een echte allrounder ontwikkeld: ons nieuwe design plafondapparaat Ultra Allround.

De Ultra Allround is een designapparaat voor open plafonds en een echte blikvanger.

De nieuwe Ultra Allround in een oogopslag

  • Design plafondapparaat voor verwarmen en koelen voor tot 7 m hoge plafonds
  • Luchtuitstroom onder (verwarmingsmodus), zijdelingse uitstroom (koelmodus)
  • Dankzij geringe temperatuurlagen worden energiekosten bespaard
  • Intelligente luchtgeleiding zorgt voor behaaglijkheid in de verblijfsruimte
  • Afgestemd op de interieurarchitectuur, naar wens geheel of deels bekleed
  • Montagehoogtes tot zeven meter mogelijk
  • Geschikt voor gebruik met warmtepompen

Heat Pump ready

Lees hier meer over warmtepompsystemen.

→ Eenvoudig uitgelegd: lage temperatuur

Waar kan het design plafondapparaat Ultra Allround worden gemonteerd?

Als kwalitatief hoogwaardig designapparaat is de Allround met name geschikt voor open plafondconcepten in de publieke en industriële sector. Het apparaat met ronde behuizing is zodanig ontworpen dat het warme of indien gewenst koude lucht naar de verblijfsruimte transporteert en daar altijd voor een behaaglijk klimaat zorgt. De Ultra Allround kan worden gebruikt aan plafonds met een hoogte tot 7 m.

Hoe werkt verwarmen en koelen op lage temperaturen precies?

De Ultra Allround brengt als decentraal eindapparaat tijdens het verwarmen de warme lucht met een hoge impuls omlaag. Zo wordt voorkomen dat warmte-energie als gevolg van temperatuurlagen onder het plafond verloren gaat, zoals bij veel andere systemen het geval is.

De Ultra Allround is dankzij de grote warmtewisselaar "Heat Pump ready" en haalt in het lage temperatuurbereik een vermogen tot 22 kW, bij hogere systeemtemperaturen van 75/55 °C is tot 50 kW haalbaar.

Ultra Allround

Bij een omschakeling naar de koelmodus verandert de Ultra Allround de luchtuitstroom via een servomotor zodanig dat de gekoelde lucht via de zijkanten in alle richtingen wordt verdeeld. Als de lucht naar de verblijfsruimte daalt, mengt deze zich op behaaglijke wijze met de hal- of binnenlucht. Een effectieve koeling is bijvoorbeeld mogelijk met het pompkoudwater van een warmtepomp. Bijvoorbeeld met gebruikelijke systeemtemperaturen van 7/12 °C. Daarbij wordt een koelvermogen van max. 21 kW behaald.
Het design plafondapparaat draagt zo ook in de zomer/tijdens het koelen bij aan nauwkeurige productieprocessen. Ook hallen waarin sprake is van proceswarmte zijn geen probleem.

Ultra Allround

Van binnen en van buiten compleet doordacht

TGA-planners krijgen met de Ultra Allround een oplossing die optimaal in de open plafondarchitectuur van ruimtes met publieksverkeer, zoals consumentenmarkten, kan worden geïntegreerd. Nog een voordeel: Het apparaat kan daarnaast in de door de exploitant gewenste kleur worden vervaardigd. Bovendien is een volledige of gedeeltelijke omkasting uit metaal voor de behuizing van de luchtverwarmer mogelijk. Deze houdt meer of minder van de EPP-apparaatopbouw van de Ultra Allround zichtbaar.

Van welk materiaal wordt het plafondapparaat gemaakt?

Het trefwoord is hier EPP (geëxpandeerd polypropyleen) waarvan de binnenconstructie en dus een groot deel van de Ultra Allround wordt gemaakt. De EPP-componenten zijn zeer uitvoerig in ons eigen onderzoeks- en ontwikkelingscentrum ontworpen om voor een perfecte luchtgeleiding in het apparaat te zorgen. Alleen dan kan de exploitant maximaal profiteren: de lucht wordt met een hoge dichtheid doelgericht in het apparaat geleid – voor maximale efficiëntie.

Een ander voordeel is het lage gewicht van het materiaal: de schuimbollen bestaan uit kunststof en lucht. Zo is de inbouw van het apparaat ook op een grote montagehoogte geen probleem voor de vakman.

EPP is bovendien milieuvriendelijk, omdat de materiaalkosten lager zijn en het volledig recyclebaar is.

Ultra Allround