Het product werd op de
product-memolijst opgeslagen.
U kan deze product-memolijst raadplegen door op het rechtse symbool in het menu "producten" aan te klikken.
Eurotheum, Frankfurt am Main (Duitsland)

Eurotheum, Frankfurt am Main (Duitsland)

Modernisering van een torenflat in het bankdistrict

De hoogte in met lage Fan Coils

Opdrachtgever:
Commerz Real Investmentgesellschaft mbH
 
Projectgegevens:
Plaats: 60547 Frankfurt am Main (Duitsland)


Kenmerken

  • Het Eurotheum is een torenflat midden in het bankdistrict van Frankfurt. Deze torenflat staat naast de Main Tower, het op drie na hoogste gebouw van Duitsland. Het Eurotheum is het kleine broertje daarvan - waarbij “klein” altijd nog 110 meter hoog is. De Main Tower en het Eurotheum zijn in dezelfde tijd gebouwd. In 2000 zijn beide gebouwen vrijgegeven voor gebruik. In 2015 is Commerz Real onder het motto “De nieuwe dimensie” gestart met de herinrichting van het Eurotheum. In het kader daarvan is de torenflat tot en met de 21e verdieping heringericht volgens een ontwerp van de gerenommeerde architect Peter Kulka. Op de 22e verdieping begint het hotel “Innside”.
  • Architect Kulka zegt over dit project: „Ik ben blij dat ik mee mag werken aan de herinrichting van een in stedenbouwkundig opzicht zo markant object als het Eurotheum. Daarbij zorgen wij voor architectonische accenten, voldoen wij aan de functionele behoeften van deze tijd en waarborgen wij een uitstekende verblijfskwaliteit door toepassing van hoogwaardige materialen. De Fan Coils KaDeck van Kampmann leveren ook een belangrijke bijdrage.
  • Verspreid over de etages van het Eurotheum zijn in totaal 113 apparaten geplaatst, waarvan 83 in een speciale uitvoering met projectspecifieke afmetingen en een speciale coating (RAL 9006 - wit aluminium). Daarmee zijn de Fan Coils nauwkeurig afgestemd op de kleur van het rasterplafond. Dankzij de extreem lage opbouwhoogte van slechts 160 millimeter kan bovendien bij de planning van de verlaagde plafonds ruimte worden bespaard.
  • De KaDeck beschikt over een EC-dwarsstroomventilator voor versnelling van de lucht, waardoor dit apparaat bijzonder stil en efficiënt werkt. Het in het Eurotheum gebruikte model met vochtige koeling zorgt bovendien voor extra vermogen. Overtuigend is ook het onderhoudsconcept: Als onderhoud moet worden verricht, kan de volledige onderzijde van het apparaat worden uitgeklapt, zodat rechtstreeks toegang wordt verkregen tot alle te onderhouden componenten. Hierdoor hoeft ter plaatse geen opening gemaakt te worden.


Gemonteerde producten
Lijst van alle referenties aangeven